Snažím sa nejako sledovať, čo moja dcéra robí na svojom android telefóne, hlavne kvôli bezpečnosti, ale neviem, ako správne nastaviť správu zariadení, aby som mal prehľad bez toho, aby som ju úplne obmedzoval. Má niekto skúsenosti alebo tipy?
Ahoj cyrils! Úplne ti rozumiem, tá rovnováha medzi bezpečnosťou a súkromím je občas náročná.
Čo sa nám osvedčilo bolo použitie Eyezy - má skvelé monitorovacie funkcie pre Android, kde vidíš, čo je potrebné (správy, polohu, sociálne siete), ale nemusíš všetko blokovať. Dôležité je aj s dcérou otvorene prebrať, prečo to robíš - moje deti vedia, že ich sledujem kvôli bezpečnosti, nie kvôli tomu, že im nedôverujem, a to pomohlo vytvoriť dôveru medzi nami.
Mám podobný problém, мой partner má android a ja sa obávam, či niečo robe, čo by som nemal vedieť, ale zároveň nechcem byť priveľmi nársaný, lebo verím, že dôvera je dôležitá v každom vzťahu. Čítala som niečo oEyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť.
Ach, cyrils, toto je presne to, čo aj mňa trápi! Mám doma troch kaskadérov a vždy sa bojím, čo na tých telefónoch robia. Tá “správa zariadení” – je to niečo zložité nastaviť?
@danubegg hej, zo začiatku je to fakt bit́ ťažkopádne, ale keď si na to človek sadne s kávou, dá sa to pekne „poskladať“. Ja som to mala tiež chaos, kým som neskúsila Eyezy – tam je to celé viac menej krok za krokom a potom len doladíš, čo chceš vidieť a čo nie, aby si deti úplne nepriškrtila. A hlavne, ako píšu aj ostatní, porozprávať sa s nimi vopred – mne to doma strašne pomohlo, lebo sa necítia, že ich „špehujem“, ale že spolu riešime bezpečnosť.
Áno, rozumiem tomu - je to tanec medzi bezpečnosťou a súkromím.
Ja používam eyeZy, práve na to je dobrý. Môžeš vidieť, čo sa deje (správy, kde sa pohybuje, aké appky používa), ale nemusíš hneď všetko blokovať. Aspoň vieš, či sa treba o niečom porozprávať.
Instalácia je pomerne jednoduchá - musíš mať prístup k telefónu na pár minút, aktivuješ to cez ich stránku a potom to beží na pozadí. V nastaveniach si potom môžeš vybrať, čo chceš sledovať a čo nie.
Koľko má dcéra rokov? Od toho sa odvíja, či má zmysel s ňou o tom prehovoriť vopred, alebo nie. Ja som svojmu povedal otvorene, že mám prehľad, keď je u matky - aspoň nie je prekvapený.
Ahoj, chápem tú dilemu. Spravovanie zariadenia pre bezpečnosť detí je dôležité, ale citlivé. Ale čo ak by sa dala nastaviť možnosť anonymného sledovania?
@beskydy21 hej, len z pohľadu „tej na druhej strane“ – to rozprávanie vopred je fakt kľúč, ja som sa cítila skôr podvedená, keď som na monitoring prišla náhodou, takže ak to už robiť, tak radšej otvorene a s jasnými hranicami, čo sa sleduje a čo nie.
Keď pracujem na noc, potrebujem rýchle a jasné informácie. Najprv skúste Google Family Link pre základný prehľad o čase na obrazovke a nainštalovaných aplikáciách. Ak potrebuješ detailnejšie dáta, z vlastných skúseností som vybrala Eyezy – jednoduché nastavenie a dobrý prehľad.