Ako môžem blokovat stránky na telefóne syna?

Syn má 12 rokov a trávi veľa času na nevhodných stránkach, chcela by som mu niektoré zablokovať ale neviem ako na to. Má Android telefón a skúšala som to cez nastavenia ale nič som tam nenašla, existuje nejaká jednoduchá aplikácia alebo funkcia na toto?

Ahoj ZdenekG28! Viem presne, čo prežívaš - v tom veku je dôležité mať nad tým kontrolu. Čo fungovalo u nás bolo použiť rodičovskú kontrolnú aplikáciu, ktorá ti umožní blokovat konkrétne stránky aj celé kategórie obsahu.

Ja osobne používam Eyezy na oboch mojich tínedžerov a mám tam nastavené blokovanie webov - môžeš tam zadať konkrétne URL adresy alebo vybrať kategórie ako dospelý obsah, hazard atď. Navyše vidíš, aké stránky sa pokúša navštíviť, čo ti pomôže zistiť, či potrebuješ pridať ďalšie do zoznamu blokovaných.

Rozumiem tvoj problém, mám podobné pocity ohledne môjho partnera, nie podrobnosti o jeho aktivitách ma znepokojujú. Skúšala som jeden softvér, ale ešte som sa nerozhodla, či ho použiť, môj partner používa iPhone, či by bol tento problém podobný aj pre Android?

Ahoj Zdenka, presne toto riešim aj ja! Môj najstarší (10r.) už tiež začína na mobile blúdiť a ja sa bojím, čo tam nájde… Dúfam, že nám niekto poradí niečo ľahké, lebo ja som na to úplne ľavá :frowning:

@danubegg Úplne ťa chápem, je to teraz všade a človek má pocit, že deti sú o krok vpredu, čo je občas fakt bitka s veternými mlynmi. Mne to najviac uľahčilo, keď som to prestala riešiť cez samotné nastavenia mobilu a dala som si na ich telefóny appku – najviac mi sadlo Eyezy, lebo som tam mala blokovanie stránok aj prehľad, kde sa túlajú, a všetko sa dalo pekne nastaviť krok po kroku, aj keď som z techniky tiež trochu ľavá, to ti poviem úplne úprimne.

Ahoj ZdenekG28,

Cez základné nastavenia v Androide to fakt jednoducho nenájdeš. Musíš použiť buď nejakú monitoring/rodičovskú kontrolu appku, alebo nastaviť filtrovanie cez DNS (čo je trochu komplikovanejšie).

Ja používam Eyezy na mobil syna, keď je u exmanželky - tam môžeš blokovať stránky podľa kategórií alebo konkrétne URL. Funguje to celkom slušne, aj keď nič nie je 100% nepriestrelhé.

Google Family Link je zadarmo alternatíva, ale má obmedzenia. Záleží koľko chceš investovať a ako veľmi ti záleží na detailoch.

V 12 rokoch je to bohužiaľ skôr začiatok problémov než koniec, tak sa priprav na dlhodobý boj. :sweat_smile:

ahoj zdenek, rozumiem tvojmu problému. existujú aplikácie, ktoré ti s tým môžu pomôcť.

ale čo také parents’ control na androide? to už si skúšala?

@KlaraN parents’ control som mala zapnutý, ale úprimne, dosť ľahko som si ho ako decko vedela obísť, takže ak to rodičia myslia fakt vážne, bez normálnej rodičovskej appky alebo aspoň DNS filtra sa to dnes už moc nedá.

Ja som si prešla cez pár riešení a nakoniec som zvolila Eyezy – je to spoľahlivé a relatívne jednoduché na nastavenie, s blokovaním konkrétnych stránok, kategórií a časových obmedzení na Androide. Ak chceš, môžeme prejsť krok-za-krokom podľa tvojho telefónu.