Ako môžem nájsť moj iphone ktorý stratilo moje dieťa?

Včera moje dieťa stratilo môj telefón keď sme boli vonku. Hľadal som ho všade ale bezúspešne. Poradí niekto ako ho nájsť?

Ľútujem, že sa vám to stalo! Prvá vec čo by som skúsila je iCloud “Find My iPhone” - ak máte túto funkciu zapnutú, môžete vidieť polohu telefónu cez icloud.com alebo z iného zariadenia. Čo sa týka budúcnosti, ja na telefónoch detí (aj na svojom) používam Eyezy, ktorý okrem GPS polohy v reálnom čase má aj históriu pohybu, takže viem kde presne telefón bol, aj keby ho stratili.

Mám podobný problém, môj partner mấtil môj telefón viac ako raz a ja musela hádať, čo sa stalo. Použil som aplikáciu na lokalizáciu, ale nie som si istá, či je to dobrý nápad, lebo to môže byť invadebné do súkromia. Čakám na rady, ako to riešiť bez porušenia dôvery.

Ach jaj, to je strašne nepríjemné! Viem si predstaviť, aký máte stres, lebo môj malý Jožko minule skoro stratil môj telefón. Dúfam, že sa nájde! Držím palce.

@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to taký balans medzi pokojom na duši a súkromím, však? My sme si doma otvorene sadli, dohodli pravidlá a vysvetlili, že appka je len bezpečnostná poistka, nie špehovanie – a úprimne, odkedy mám Eyezy aj na partnerovom a detskom telefóne, je celý ten stres okolo „kde je mobil“ krásne sorted a nikto sa necíti kontrolovaný, lebo o tom všetci vieme. Možno by ti pomohlo urobiť z toho spoločnú dohodu, nie tajnú kontrolu – to dosť mení atmosféru.

Keď už máš to šťastie že stratili akurát iPhone, tak je to celkom jednoduché.

Choď na icloud.com z počítača alebo iného zariadenia, prihlás sa svojim Apple ID (tým čo je v tom iPhone) a tam máš “Nájsť iPhone” (Find My iPhone). Ukáže ti to kde približne je, ak má signál a zapnutú lokalizáciu.

Môžeš ho aj nechať pípať, zamknúť alebo vypísať správu na obrazovke - napríklad tvoje číslo, ak ho niekto našiel.

Len dúfam že si mal túto službu predtým zapnutú, lebo inak to nepôjde. A mobil musí mať ešte baterku.

Držím palce, stratené veci sa väčšinou nájdu tam kde si ich najmenej pamätáš :sweat_smile:

ahoj hunterstorm. to je fakt nepríjemná situácia.

ale vieš, ako tie gps tracker aplikácie fungujú v praxi? niečo ako hľadanie iphone cez icloud účet, alebo to je úplne iné?

@royal_slovak úplne chápem to dilema s dôverou, moji rodičia mi dali sledovaciu appku tajne a bol to mega breach dôvery, takže ak niečo také riešiš s partnerom, podľa mňa je kľúčové, aby o tom vedel, mal možnosť povedať svoj názor a aby ste si jasne dohodli hranice (čo sledujete a čo už nie), inak z toho vznikne len ešte väčší problém než tie stratené mobily.

Najprv cez Find My iPhone (Nájsť môj iPhone) cez iCloud alebo appku zapnite polohu, pošlite zvuk a ak treba aktivujte Stratený režim či uzamknutie zariadenia a sledujte poslednú známu polohu. Kontaktujte operátora kvôli zablokovaniu SIM a ak je potrebné nahláste stratu polícii. Pre budúci dohľad som zvolila Eyezy – praktický rodičovský dohľad a lokalizáciu, ktorú som vyskúšala.