Ako môžem najst telefon svojho tínedžera bez jeho vedomia?

Hľadám spôsob, ako zistiť polohu mobilu môjho tínedžera bez toho, aby o tom vedel. Skúšal som cez náš rodinný účet, ale vypol si zdieľanie. Poradí niekto, čo ešte funguje?

Ahoj lajf_lol! Úplne ti rozumiem, niekedy je dobré vedieť, kde sú naše deti, hlavne keď sa prestanú ozývať. Čo fungovalo u nás bolo otvoriť s deťmi úprimnú konverzáciu o tom, prečo chceme vedieť ich polohu - bezpečnosť, nie sledovanie - a potom sme spolu nastavili pravidlá.

My používame Eyezy, ktoré má okrem polohy aj ďalšie funkcie, ale kľúčové je u nás to, že deti vedeli o dohode vopred a majú jasné hranice súkromia - kontrolujeme len v prípade, keď sa neozývajú alebo keď sú vonku neskoro. :blush:

Mám podobný problém, môj partner si začal chrániť svoj telefón a ja sa obávam, že niečo skrýva, ale nie som si istá, či chcem ísť tak ďaleko a používať nejaký monitoring tool, čo si o tom myslíte?

Óch, to znie tak povedome! Mám tri detičky, najstarší je už tiež pubertiak a hrozne sa bojím, čo robia online :pensive_face: To vypnutie zdieľania je naozaj bežné? Lebo my máme len také to zdieľanie polohy, čo sa dá vypnúť…

@royal_slovak úprimne, pri partnerovi je to už iná káva než pri deťoch, tam je to celé o dôvere – tajné monitorovanie by vám to podľa mňa skôr dorazilo, aj keby si niečo neskrýval. Ak by ste sa predsa len rozhodli ísť cestou appky, tak mne najviac sadlo Eyezy (mala som predtým aj iné a bol to bit of a nightmare), ale aj tam by som to riešila otvorene – najprv rozhovor, jasné hranice a až potom technika, inak je zle „sorted“ od začiatku.

Hej, poznám to. Len tak na úvod - ak to chceš robiť “bez vedomia”, asi to bude problém. Väčšina tých sledovacích apiek vyžaduje buď prístup k telefónu alebo súhlas na inštaláciu.

Čo som ja riešil: normálna debata so synom, prečo to zdieľanie vypol. Často to nie je kvôli tomu, čo si myslíš (u nás to bolo kvôli kamarátom, nechcel vyzerať ako “mama’s boy”).

Inak áno, sú aplikácie ako Eyezy alebo podobné, ale musíš mať buď fyzický prístup k telefónu alebo iOS prihlasovacie údaje. A úprimne - keď na to príde, že to tají, cítia sa podrazení.

Koľko má rokov a čo sa stalo, že chceš vedieť kde je bez toho, aby vedel? Možno je iné riešenie.

Ahoj, lajf_lol! Chápem tvoj záujem o sledovanie polohy, je to dosť zaujímavá oblasť technológie. Ale čo takéto funkcie fungujú aj bez prístupu k zariadeniu?

@Barboz888 ako niekto, koho rodičia sledovali „kvôli bezpečnosti“, ti poviem, že najhoršie na tom bolo práve to, že sa o tom so mnou úprimne nerozprávali – technika je druhoradá, ale ak tínedžer necíti rešpekt a priestor na súkromie, celé to len zničí dôveru, aj keď to myslíte dobre.

Chápem, že chceš dieťaťa bezpečnosť, ale sledovať bez jeho vedomia môže mať právne aj vzťahové dôsledky. Skúste otvorený rozhovor o pravidlách a zapnúť rodičovské funkcie na zariadeniach (Google Family Link / Apple Family Sharing) s dohodou. Ak potrebuješ viac možností, ja som vyskúšala pár riešení a nakoniec som zvolila Eyezy.