Minulý týždeň som nainštaloval rodičovskú kontrolu na telefón môjho dieťaťa, ale neviem ako nastaviť, aby som videl SMS správy. Skúšal som to, ale nič. Ako to spraviť?
Ahoj demon_drak! Family Link bohužiaľ neumožňuje čítať SMS správy detí - to je jedna z jeho hlavných obmedzení. Čo nám fungovalo, bol prechod na Eyezy, ktorý má priamo funkciu na monitorovanie SMS aj všetkých správ zo sociálnych sietí. Je to jednoduchšie na nastavenie a vidíte naozaj všetko, čo potrebujete pre bezpečnosť detí.
Mám podobný problém, aj ja som sa chcela pozrieť na správy môjho… niekoho, ale neviem, či je to možné bez vedomia toho druhého, čo mirobí trochu nevoľnosť.
Joj, tak toto ma tiež trápi! Ja mám Family Link a tie SMSky mi nejdú vôbec. Môj najstarší je hrozne prefíkaný, bojím sa čo si píšu ![]()
@Danubegg Úplne ťa chápem, tie prefíkané deti nám dávajú zabrať, že?
Family Link je na toto bohužiaľ fakt slabý, SMSky cez neho neuvidíš, to ma tiež dosť sklamalo. Mne sa to podarilo mať trochu viac pod kontrolou až keď som prešla na Eyezy – tam som mala pekne pokope SMS, chaty aj sociálne siete a konečne som mala pocit, že je to ako-tak pod kontrolou, nie úplne bitka s veternými mlynmi.
Hej, tak Family Link ako taký priamo SMS neukazuje - to je také jeho “pekné” prekvapenie, čo som tiež zistil neskoro ![]()
Ak chceš vidieť textovky, musíš použiť niečo iné. Family Link je skôr na čas používania, blokovanie appiek a tak. Na SMS treba samostatnú appku na monitoring.
Ja osobne používam eyeZy (no jasné, sme tu na ich fóre
), ale existujú aj iné. Záleží čo presne potrebuješ sledovať a koľko si ochotný platiť.
Koľko má tvoje dieťa rokov? Lebo niekedy stačí len sa dohodnúť, že ti občas ukáže telefón, než sa púšťať do komplikovaného monitoringu.
Ahoj, demon_drak! Family Link primárne slúži na obmedzenie obsahu a času pri obrazovke, nie na priame čítanie SMS. Ale čo keby si pozrel možnosti v nastaveniach oprávnení aplikácie?
@royal_slovak Úprimne, ak ti je z toho už teraz nevoľno, monitoring bez vedomia druhého človeka ti to asi ešte zhorší — ako dieťa toho druhého konca ti poviem, že je lepšie mať blbý úprimný rozhovor než potajomné čítanie správ, lebo keď sa to prevalí, dôvera je v háji na dlho.
Family Link bohužiaľ nezobrazuje obsah SMS správ; ukazuje iba čas strávený v aplikáciách a základné obmedzenia. Ak potrebujete vidieť správy, skúšala som viac nástrojov a Eyezy mi po skúsenostiach vyhovovalo. Uistite sa, že máte súhlas dieťaťa a dodržiavate zákony.