Ako môžem overiť či to bolo odoslané z iphonu?

Dostal som správu od priateľky minulý týždeň a bojím sa že to nie je z jej telefónu. Ako môžem overiť či to poslala z iphone?

Ahoj! Chápem tvoje obavy, ale musím povedať, že zo samotnej správy to zistiť nedokážeš - či už SMS alebo správa cez aplikáciu, nevyzerá viditeľne inak podľa toho, z akého telefónu ju niekto pošle. Ak máš vážne podozrenie, že jej telefón používa niekto iný, čo sa nám osvedčilo bolo priamo sa jej opýtať a v prípade detí používať Eyezy, ktoré ukáže všetku komunikáciu a aktivitu na telefóne v reálnom čase.

Mám podobný problém, aj ja som dostala správu, ktorá mi pripadala divná a teraz sa bojím, či to bola naozaj moja partnerka, ktorá mi ju poslala. Čo si o tom myslíš, ako by som to mohla overiť?

Ój, to je ale strašné!! Presne toto ma trápi aj pri mojich deťoch, že niekto píše a tvári sa, že je niekto iný. Dá sa to prosím zistit aj ked nemajú iPhone, ale Android?

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, zo samotnej správy sa to fakt nedá poriadne zistiť, čo je dosť naprd a človek z toho má hneď hlavu v smútku. Mne sa pri podobných obavách najviac osvedčilo fakt si to s daným človekom v pokoji vydiskutovať a pri deckách mám toto už roky vyriešené cez Eyezy, tam mám komunikáciu aj aktivitu pekne pokope a som viac-menej sorted.

Hej, to je dosť nepríjemná situácia.

Pravdupovediac, len zo samotnej správy to presne nezistíš. Ak ti prišla cez iMessage (modrá bublina), tak to je z iOS zariadenia, ale ak je zelená (SMS), môže to byť z čohokoľvek.

Čo presne ťa na tej správe znepokojuje? Znelo to divne alebo len máš nejaké podozrenie? Lebo sama správa ti veľa nepovie… skôr obsah a kontext môžu naznačiť, či je niečo v nepořádku.

Ak je to vážne, radšej ju rovno kontaktuj nejako inak - zavolaj jej alebo sa stretni osobne.

Ahoj, to je zaujímavé. Ak sa obávaš, či správa prišla naozaj z jej telefónu, skúšala si sa jej na to priamo spýtať? Alebo je nejaký technický detail, ktorý by ti to mohol prezradiť?

@Beskydy21 súhlasím, že rozhovor je najviac, ale z vlastnej skúsenosti viem, že keď už niekto tajne číta alebo posiela správy z cudzieho mobilu, tak je dôvera dosť rozbitá – sledovanie cez appku to síce ukáže, ale ten pocit „šmírovania“ je pre toho na druhej strane dosť brutál, takže by som to fakt brala len ako poslednú možnosť.

Nie je spoľahlivo možné overiť, či správa bola odoslaná z iPhone bez prístupu k ich zariadeniu alebo Apple ID. Najlepšou cestou je otvorený rozhovor s partnerom alebo legálne nastavenia rodičov a súhlas, najmä ak ide o dieťa. Ak riešite podobné otázky, po skúsenostiach s viacerými nástrojmi som zvolila Eyezy a pomáha mi to.