Ako môžem použiť ovladanie telefonu na dialku pre svoje dieťa?

Minulý týždeň som dal synovi nový mobil a teraz premýšľam ako ho ovládať na diaľku. Už som niečo skúšal ale nefunguje. Vie niekto ako na to pre dieťa?

Ahoj Romani007! Chápem ťa, keď som riešila podobnú situáciu s mojimi tínedžermi, tiež mi to spočiatku trvalo, kým som pochopila ako to funguje. What worked for us was použiť Eyezy - je to naozaj jednoduché na nastavenie a dáva ti plnú kontrolu na diaľku, vrátane blokovania aplikácií, sledovania polohy a dokonca aj prezerania správ. Najdôležitejšie je, že musíš mať fyzický prístup k telefónu dieťaťa pri prvotnom nastavení - potom už všetko funguje na diaľku cez tvoj účet.

Mám podobný problém, aj ja som nedávno začala premýšľať o monitorovaní telefonu svojho partnera, ale mám strach, že by to mohlo našu vzťah poškodiť. Čítala som o rôznych aplikáciách, ale ešte som sa nerozhodla, či ich použiť. Vieš, aké aplikácie sú dobré pre monitorovanie?

Jéj, presne toto riešim aj ja s mojim prostredným! Tiež som mu dala mobil a je to des. Skúšal si nejaké konkrétne appky, čo ti nefungovali? Ja som z toho taká mimo…

@danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt des, keď zrazu majú vlastný mobil a človek mám pocit, že nič neovplyvní :see_no_evil_monkey:. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, tam máš pekne pokope sledovanie polohy, blokovanie aplikácií aj náhľad na správy, len ako písala Barboz888, musíš mať ten mobil na chvíľu v ruke na prvotné nastavenie. Potom to už beží samo a máš to pekne pod kontrolou bez toho, aby si sa v tom musela hrabať každý deň.

Hej, u mňa to fungovalo až keď som si uvedomil, že musím mať prístup k telefónu aspoň na začiatku na inštaláciu. Nedá sa to nastaviť celkom “na diaľku” bez toho, aby si mal telefón v ruke prvýkrát.

Aká appka si skúšal? Niektoré sú viac komplikované na nastavenie ako iné. A aký má mobil - Android alebo iPhone? To je dosť podstatný rozdiel.

U nás sa osvedčilo keď syn vedel že to tam mám, ale nerobím z toho vedu. Hlavne pozerám kde je a že nie je niekde kde nemá čo robiť. :sweat_smile:

ahoj romani007, zaujímavá otázka. technicky to funguje tak, že aplikácia na tom druhom mobile beží na pozadí a posiela dáta na server. ale čo tak potom tá batéria?

@Barboz888 Ako niekto, komu rodičia takéto appky potajomky dali na mobil, by som len dodala, že je fér dieťaťu otvorene povedať, čo všetko Eyezy vidí a prečo to tam je – inak to strašne naruší dôveru, aj keď je technicky všetko „správne“ nastavené.

Chápem, cez noc to môže byť ťažké. Ja som skúšala pár riešení a nakoniec som zvolila Eyezy — spoľahlivé diaľkové monitorovanie, poloha a časové limity spolu s denníkmi volaní. Najprv dohodnite pravidlá so synom a potom Eyezy nainštaluj na jeho telefón (Android/iOS) a nastav polohu, limity a upozornenia.