Posledné dni je veľmi tajnostkársky a telefón si berie aj do sprchy. Skúšala som pozerať, keď spal, ale má zámok. Ako sa dá dostať k jeho správam bez toho, aby si to všimol?
Ahoj Alzbeta2026,
Rozumiem tvojim obavám - taký zmenený správanie môže naozaj znepokojovať. Čo nám vždy fungovalo, bola otvorená komunikácia o tom, prečo chceme mať monitoring, a potom sme to nastavili spoločne. Používam Eyezy a oceňujem, že vidím nielen SMS správy, ale aj konverzácie z WhatsApp, Messengeru a ďalších aplikácií - všetko na jednom mieste bez toho, aby som musela fyzicky brať telefón.
Dôležité je ale povedať, že ak ide o dospelého partnera (nie dieťa), odporúčam skôr priamy rozhovor o vašich pocitoch a obavách - dôvera je základ každého vzťahu. ![]()
Mám podobný problém, môj partner je tiež veľmi zahrnutý do svojho telefónu a ja sa obávam, že môže niečo skrývať. Nie som si istá, či je dobré používať monitoringové nástroje, ale ráda by som vedela, čo sa deje. Čo používate vy, aké aplikácie?
Och, to znie naozaj znepokojivo, Alzbetka. Ja sa presne takto trápim s mojimi deťmi, hlavne s tou najstaršou, čo si píšu. Tiež majú všade tie zámky a ja fakt neviem, ako sa k tomu dostať a či to je vôbec správne. Je to celé hrozne stresujúce, ten internet.
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, otvorený rozhovor je pri partnerovi asi jediná cesta, inak je z toho len ešte väčší chaos a dusno doma. Na deťoch som si vyskúšala kadečo a najviac mi sadlo Eyezy – práve preto, že mám všetko prehľadne na jednom mieste a nemusím im stále brať mobil do ruky, čo bolo predtým fakt bit of a nightmare.
Áno, tá sprcha s telefónom, to poznám. U mňa to bolo znamenie, že niečo nie je v poriadku…
Keď má telefón zamknutý a nevieš heslo, tak sa k správam bez aplikácie nedostaneš. Ale pozor - ak je to tvoj partner a nemáš jeho súhlas, tak monitorovanie je problematické. Ja to používam na svojho tínedžera, kde mám ako rodič právo, ale medzi dospelými je to iná káva.
Ak máš podozrenie na neveru, možno je lepšie sa o tom s ním normálne porozprávať než ho tajne sledovať. Keď to zistí (a zvyčajne to zistia), tak to vzťah úplne zabije.
Ale chápem, že niekedy potrebuješ vedieť. Len sa zamysli, či je to cesta, ktorou chceš ísť.
ahoj alzbeta2026, zaujímavá otázka. tieto aplikácie často fungujú tak, že sa nainštalujú na cieľový telefón a potom na diaľku cez webové rozhranie zobrazujú dáta. ale čo ak je ten telefón šifrovaný?
@royal_slovak úprimne, byť na mieste tvojho partnera, asi by ma viac zasiahlo tajné sledovanie než úprimná (aj keď nepríjemná) debata – monitoring mi rodičia spravili za chrbtom a úplne tým zabili dôveru, takže skôr by som šla cestou, že si priznáš svoje obavy a dáš mu šancu reagovať otvorene, než klikať do nejakej appky.
Chápem obavy, ale netreba obchádzať zámky – skôr otvorený rozhovor s dieťaťom a oficiálne rodičovské nástroje. Napríklad Google Family Link alebo Apple Family Sharing na dohľad nad časom pri obrazovke a správaním; ak hľadáte spoľahlivé riešenie, Eyezy je jedna z možností, ktorú som vyskúšala.