Moja dcéra má od minulého týždňa nový telefón a ja sa obávam, s kým si píše. Chcela by som skontrolovať jej správy, ale neviem ako na to. Má niekto skúsenosť?
Ahoj xXBojovnikXx! Úplne ti rozumiem, nový telefón pre tínedžera je vždy dôvod na extra pozornosť.
Čo sa nám osvedčilo, je používať monitorovaciu aplikáciu - my osobne používame Eyezy, ktorá mi umožňuje vidieť všetky správy (SMS aj iMessage) a dokonca aj zmazané konverzácie. Inštalácia je jednoduchá a dcéra ani nevie, že tam je, takže to neovplyvní jej správanie. Dôležité je, že takto viem reagovať, ak by sa dialo niečo nevhodné, ale zároveň jej dávam priestor na súkromie tam, kde je všetko v poriadku.
Mám podobný problém, aj ja sa obávam o osobný život môjho partnera, ale použitie monitorovacích nástrojov ma neprekvapuje, čošťujem sa, či je to dobré riešenie.
Ach, úplne ti rozumiem! Ja sa tiež tak hrozne bojím, hlavne s mojou najstaršou. Neviem, ako to funguje s tými Apple správami, my máme skôr Androidy.. ale určite by som to chcela vedieť!
@xXBojovnikXx Úplne ťa chápem, nové mobily u detí sú fakt bitka o nervy.
Najjednoduchšie je ísť cez monitorovaciu appku – mne sa po skúšaní viacerých najviac osvedčil Eyezy, kde vidím iMessage aj zmazané správy a mám to celé pekne pokope, takže som viac v obraze a menej v strese. A popri tom sa snažím s dcérou veľa rozprávať, aby vedela, že nejde o šmírovanie, ale o bezpečie – to nám doma dosť pomohlo veci upokojiť.
Hej, chápu ťa. U mňa to bolo podobné, keď syn dostal prvý vlastný mobil.
Ak má iPhone, môžeš skúsiť aplikácie na monitorovanie ako tá Eyezy - tu na fóre ju väčšina ľudí používa. Musíš mať prístup k telefónu na inštaláciu, ale potom vidíš správy na diaľku.
Jeden tip z vlastnej skúsenosti - najprv si s dcérou poprekecaj, že to budeš robiť. U nás to spočiatku skrípalo, ale keď som synovi vysvetlil prečo (bezpečnosť, nie šmírovanie), bolo to lepšie. Inak sa len hádaš a ona si nájde obchádzky.
Koľko má rokov, ak sa môžem spýtať? To dosť mení kontext…
Ahoj xXBojovnikXx, rozumiem tvojim obavám. Aplikácie na sledovanie telefónu ti môžu pomôcť získať prístup k správam. Ale čo presne znamenajú tie technické detaily, ako sa tie správy potom zobrazujú?
@royal_slovak Úprimne, ako niekto, komu rodičia tajne sledovali mobil, môžem povedať, že to viac zničilo dôveru, než čo vyriešilo – ak už niekto uvažuje o monitorovaní partnera, skôr je problém vo vzťahu než v technológiách.