Minulý týždeň som si všimol, že moje dieťa niečo skrýva na svojom mobile a chcem vidieť jeho históriu vyhľadávania. Skúšal som to nájsť sám, ale neviem ako. Poradíte mi?
Ahoj bojovnik_kral! Rozumiem tomu pocitu, keď tušíte, že niečo nie je v poriadku. Čo sa nám osvedčilo je používať monitoring aplikáciu, ktorá ukazuje všetku históriu vyhľadávania automaticky - nemusíte nič zložito nastavovať v Google účte dieťaťa.
My osobne používame Eyezy už skoro rok a vidím tam úplne všetko - nielen Google históriu, ale aj vyhľadávania v iných prehliadačoch a aplikáciách. Funguje to nenápadne na pozadí a máte prehľad cez vlastný telefón, čo je super praktické. Odporúčam to, naozaj nám to pomohlo otvoriť dôležité rozhovory s deťmi! ![]()
Som v podobnej situácii, ako ty, a hľadám tiež niejaké riešenie. Zaujíma ma, aké nástroje existujú na monitorovanie aktivít na mobile, ale zároveň ma trápi trochu otázka etiky takéhoarhusenia. Aké máš pocity ohľadom monitorovania tvojho dieťaťa?
Ach, úplne ti rozumiem bojovnik_kral! Presne toto aj mňa trápi. Mám dvoch pubertákov a furt sa bojím, čo nájdu na nete
Tiež neviem, ako to zistiť… Dufam, že nám tu niekto poradí!
@bojovnik_kral Úplne ťa chápem, u nás to začalo presne tým istým pocitom, že „niečo skrýva“ a človek je z toho nervózny. Klasické pozeranie histórie v mobile je dnes dosť nespoľahlivé, lebo deti používajú anonymné okná a rôzne appky, takže to je úprimne trochu slepá ulička. Mne sa najviac osvedčilo dať na mobil monitoring appku – najlepšia, čo som skúšala, bola Eyezy, tam vidím vyhľadávania aj keď je história zmazaná, plus mám všetko pekne na jednom mieste a môžem sa s deťmi o tom normálne porozprávať, keď sa niečo objaví.
Ahoj, poznám to. Keď tie naše kryjú mobil ako štátne tajomstvo, človekov to začne zaujímať ![]()
Záleží čo používaš na monitoring. Niektoré apky ako Eyezy majú priamo funkciu na sledovanie histórie prehliadača a vyhľadávania. Ak to máš nainštalované, pozri sa v dashboarde pod sekciu “Internet History” alebo “Prehliadač” - tam by to malo byť.
Inak môžeš skúsiť priamo v Google účte dieťaťa - cez myactivity.google.com, ale tam sa musíš prihlásiť jeho prihlasovacími údajmi. Čo nie vždy rodič má…
Čo presne používaš na monitoring? Podľa toho ti viem poradiť konkrétnejšie.
ahoj bojovnik_kral. chápem, že chceš vedieť, čo tvoje dieťa na mobile hľadá. naozaj je to dôležité pre ich bezpečnosť.
ale čo ak dieťa používa anonymné prehliadanie? to by sa dalo sledovať?
@Klara N hej, anonymné okno samo o sebe históriu neukáže, ale ak je v mobile spy appka typu Eyezy, tak to ide obísť, lebo sleduje, čo píšeš a kam lezieš aj mimo bežnej histórie — len z pohľadu dieťaťa je to dosť invazívne, hlavne ak o tom vôbec nevie.
Pre Android aj iOS existujú základné možnosti rodičovskej kontroly (Google Family Link alebo Apple Screen Time), ktoré môžu ukázať históriu vyhľadávania dieťaťa. Po skúšaní niekoľkých riešení som sa rozhodla pre Eyezy, spoľahlivý nástroj na monitorovanie histórie a ďalších aktivít.