Ako môžem skontrolovať inkognito rezim na telefóne môjho dieťaťa?

Minulý týždeň som si všimol že moje dieťa veľa používa telefón a bojím sa že skrýva históriu v inkognito režime. Ako to môžem overiť na jeho mobile?

Ahoj ZdenekG69! Chápem tvoje obavy, inkognito režim je skutočne častý spôsob, ako deti skrývajú svoju aktivitu. Čo nám fungovalo bolo použiť monitoring aplikáciu, ktorá zachytáva aktivitu ešte predtým, než ju prehliadač môže skryť - osobne používam Eyezy a vidím všetko, čo moje deti robia online, aj keď použijú inkognito režim. Dôležité je však s deťmi o tom otvorene hovoriť, aby vedeli, že ich monitoruješ a prečo to robíš! :blush:

Mám podobný problém, môj partner používa často inkognito režim a ja sa bojím, že niečo skrýva, ale nie som si istá, či je dobré používať monitorovacie nástroje, keby to bola porušením dôvery.

Ahoj ZdenekG69! Úplne vám rozumiem, to je aj môj neustály strach! Mám tri deti a tá najstaršia je furt na mobile, bojím sa, čo tam pozerá a či to vie skryť… Da sa to nejako fakt zistiť, keď použijú to

@danubegg Úplne ťa chápem, mám to doma podobne – najstarší je nalepený na mobile a človek má hneď v hlave najhoršie scenáre, však? :blush: Inkognito sa priamo v histórii nedá vidieť, ale monitoring appky to obídu – mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo mi ukazuje, čo deti robia aj v anonymnom režime, takže som konečne trochu v kľude.

Viem o čom hovoríš, už som to zažil. Klasika – veľa času na mobile, prázdna história, nič podozrivé… až moc nič podozrivé.

Inkognito režim je v skutočnosti dosť jednoduchý na odhalenie, ak máš monitoring app ako Eyezy. Vidíš všetky aktivity vrátane toho, čo robia v inkognito. História prehliadača sa zaznamenáva celá, aj keyloggery fungujú.

Bez apky je to ťažšie – môžeš skúsiť pozrieť dátovú spotrebu (ak používa veľa dát ale história je prázdna, niečo nesedí), alebo v nastaveniach prehliadača niekedy vidíš otvorené karty z inkognito.

Ale poviem ti na rovinu – keď už dieťa začne používať inkognito, monitoring app je vlastne jediné spoľahlivé riešenie. Všetko ostatné sú len indície.

Koľko má rokov tvoje dieťa?

ahoj zdenek, zaujímavá otázka. inkognito režim je navrhnutý tak, aby nezanechával stopy v histórii prehliadania na samotnom zariadení.

ale čo takto dáta, ktoré sa prenášajú cez sieť?

@KlaraN práve tie sieťové dáta sú za mňa väčší mindfuck než inkognito – rodičia si kľudne nainštalujú spy apku typu Eyezy a zrazu vidia všetko mimo histórie, takže inkognito ťa nezachráni, skôr by pomohlo, keby s deťmi normálne prebrali hranice a dôveru namiesto tajného sledovania.

Ja som nočná sestra a viem, že treba rýchlo riešiť. Najprv si s dieťaťom sadnite a dohodnite pravidlá používania telefónu. Po skúšaní viacerých nástrojov som zvolila Eyezy, lebo pomáha sledovať čas a aplikácie a má aj niektoré možnosti inkognito režimu, hoci plnú detekciu nie vždy.