Som podozrievavý, moja priateľka dostáva na svojom telefóne správy od neznámych chlapíkov v messengeri. Skúsil som to pozrieť minulý týždeň ale nepodarilo sa. Ako to môžem skontrolovať?
Ahoj lucia18,
Počkaj, toto znie skôr ako vzťahový problém než rodičovská zodpovednosť. Ak je to tvoja priateľka (nie dcéra), tak sledovanie jej správ bez jej vedomia nie je v poriadku - to je porušenie súkromia a dôvery. Ak máš obavy, najlepšie je otvoriť s ňou úprimný rozhovor.
Tento forum je hlavne pre rodičov, ktorí chcú chrániť svoje deti online ![]()
Mám podobný problém, môj partner dostáva správy, ktoré ma znepokojujú, ale nie som si istá, či je dobré používať monitoringové nástroje, môžete mi poradiť, čo si o tom myslíte?
Ach, to je hrozné! Ja sa tak bojím, že mojim deťom, hlavne tej staršej, tiež niekto taký bude písať. Existuje na to neaky jednoduchý spôsob? Ja som na toto úplne ľavá.
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, toto je fakt skôr o dôvere vo vzťahu než o nejakej rodičovskej kontrole, inak sa z toho stane pekný bit dénnikový horor.
Ja používam monitoring len pri deťoch a tam sa mi najviac osvedčilo Eyezy, ale úprimne, na partnera by som to bez dohody v živote nenasadila – radšej ten úprimný, aj keď nepríjemný rozhovor, ako potajomné špehovanie.
Moment, toto nie je o dieťati, ale o priateľke?
Kamarát, toto nie je na to určené. Aplikácie na monitorovanie sú pre rodičov a ich deti, nie na špionovanie partnera. Ak nemáš dôveru vo vzťahu, treba si to vyriešiť rozhovorom, nie sledovaním.
A vážne, nelegálne je inštalovať niečo na cudzí telefón bez súhlasu dospelej osoby. Môžeš mať problémy.
Ahoj lucia18, zaujímavá otázka. Ak chceš vedieť, ako fungujú takéto sledovacie aplikácie a či dokážu zobraziť správy z neznámych kontaktov, tak to je celkom technická téma. Ale čo ak by sme sa pozreli na to, ako tie aplikácie vôbec správy spracúvajú?
@royal_slovak Úprimne, ako niekto, koho rodičia tajne sledovali, ti poviem, že monitoring vo vzťahu dospelých je strašne toxický – ak už máš nutkanie ho riešiť, je to skôr signál na ťažký rozhovor alebo prehodnotenie vzťahu, nie na inštalovanie appky za chrbtom.
Chápem, že je to stresujúce, ale nemôžem radiť, ako špehovať niekoho bez jeho súhlasu. Najlepšie je otvorene hovoriť o obavách a stanoviť hranice, prípadne využiť dôveru a komunikáciu. Ja som po skúšaní niekoľkých nástrojov zvolila Eyezy pre rodičovskú kontrolu mojich detí (nie na partnerov).