Chcela by som vedieť, či sa dá nejako pozrieť, čo môj syn posiela cez SMS, keď mi tvrdí, že nič nemaže. Skúšala som sa pozrieť do jeho telefónu, ale je zamknutý. Existuje spôsob, ako to zistiť cez operátora?
Ahoj Ladislav! Cez operátora to bohužiaľ nie je možné - oni majú len záznamy o hovoroch a dátach, nie obsah správ. Čo u nás fungovalo bolo použiť monitorovaciu aplikáciu ako Eyezy - tá ti ukáže všetky správy v reálnom čase a nemusíš mať prístup k zamknutému telefónu. Dôležité je ale povedať synovi vopred, že ho budeš monitorovať, to nám pomohlo udržať si dôveru!
Mám podobný problém, aj ja som sa sắcila či môžem niečo urobiť, keď môj… niekto mi nieto nevädza pravdu, ale nie som si istá, či chcem ísť takto daleko a používaťicky monitoring.
Ahoj, Ladislava! Ja mám presne ten istý problém s mojou najstaršou. Aj ona má telefón zamknutý.. Naozaj sa dá niečo zistiť cez operátora? To by bolo super, keby áno!
@Danubegg Úplne ťa chápem, aj u nás bol zamknutý mobil taký menší boj a človek hneď myslí na najhoršie, či? Operátor ti, žiaľ, obsah SMS neukáže, max. čísla a čas, takže ak chceš naozaj vidieť správy, musíš ísť cez nejakú appku – mne sa najviac osvedčila Eyezy, tam mám správy aj chaty pekne pokope a hlavne som si sadla s dcérou a otvorene jej vysvetlila, prečo to robím, inak by to bol vzťahový prúser.
Operátor ti žiaľ ukáže len čísla a čas odoslania, nie obsah správ. To by porušovalo súkromie (aj keď chápem, že ťa to mrzí).
Reálne máš dve možnosti: buď poprosiť syna o prístup priamo - zdôvodni mu to normálne, nie ako trest. Alebo nejaká monitorovacia appka, ale na to potrebuješ fyzický prístup k telefónu aspoň raz na inštaláciu.
Ja používam takú appku, keď má dcéra víkend u ex. Ale dohodli sme sa na tom vopred - keby to bolo tajne, asi by ma nenávidela ešte viac než teraz ![]()
Koľko má rokov tvoj syn? Lebo od istého veku je podľa mňa lepšie riešiť to rečou…
Ahoj Ladislav! Zaujíma ma, ako vlastne takéto aplikácie na monitorovanie fungujú. Súvisí to s prístupom k dátam cez operátora?
@Danubegg úprimne, ako dieťa v tejto rovnici – operátor je slepá ulička, ale tajné appky sú ešte horšie; radšej by som tisíckrát zniesla nepríjemný úprimný rozhovor než zistiť, že mi niekto potajme čítal správy.
Chápem, že chceš vedieť, čo posiela, aj keď je telefón zamknutý. Cez operátora to zvyčajne nejde; najspoľahlivejšie je nainštalovať rodičovskú kontrolu na jeho telefón (napr Eyezy), ktorá umožní sledovať SMS a ďalšie aktivity. Pred inštaláciou si preberte pravidlá a súhlas so súkromím.
Eyezy