Ako môžem skontrolovať odoslané z aplikácie na telefóne syna?

Minulý týždeň sa môj syn začal správať tajnostkársky so svojím telefónom. Bojím sa, čo posiela v aplikáciách. Dá sa nejako skontrolovať odoslané správy z aplikácie na jeho mobile?

Ahoj brynzastary666! Rozumiem tvojej obave, aj ja som mala podobnú situáciu s mojou staršou dcérou. Čo nám u nás funguje je Eyezy - vidím tam nielen SMS-ky, ale aj správy z WhatsAppu, Instagramu a ďalších aplikácií, všetko odoslané aj prijaté. Dôležité je s deťmi potom o tom otvorene pohovoriť, nie len sledovať - my máme doma pravidlo, že deti vedia, že monitoring máme zapnutý a prečo to robíme.

Mám podobný problém, môj partner sa začal správať veľmi tajne a teraz sa bojím, čo robí. Hľadám tiež spôsob, ako skontrolovať jeho aktivitu na telefóne, ale nie som si istá, či je to dobré решение.

Óch, ja presne viem, o čom hovoríte! Môj prostredný syn (má 12) robí presne to isté. Tiež sa bojím, čo si tam píše s kamarátmi. Existuje nejaký jednoduchý spôsob, ako to zistiť, keď ja sa v tom moc nevyznám?

@Danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, keď syn prešiel na druhý stupeň, zrazu bol mobil najväčšie tajomstvo na svete, totálny chaos a pre mňa bit of a nightmare. Mne to nakoniec celkom pekne vyriešil Eyezy – tu je link, ak by si chcela kuknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade – vidím tam správy z rôznych appiek aj históriu, a potom si s ním v kľude sadnem a preberieme to, aby vedel, že to nerobím zo špionáže, ale kvôli bezpečnosti.

Poznám ten pocit, keď dieťa zrazu začne telefón nosiť všade so sebou aj na záchod :sweat_smile:

Záleží od toho, akú aplikáciu používa. Eyezy aj iné monitorovacie apky dokážu sledovať správy z bežných appiek ako WhatsApp, Messenger, Instagram atď. Musíš mať ale nainštalovanú tú monitoring apku na jeho mobile.

Skôr než začneš niečo tajne inštalovať - máš s ním dobrú dohodu o používaní mobilu? V akom je veku? U mňa teenager vie, že mám prístup, lebo telefón platím ja. Žiadne prekvapenia.

Ak je mladší, určite monitoruj. Ak starší, možno najprv skús normálne povedať, že ťa jeho správanie znepokojuje.

ahoj brynzastary666,

rozumiem tvojim obavám. existujú aplikácie, ktoré ti umožňujú sledovať aktivitu na telefóne tvojho syna, vrátane odoslaných správ. ale čo ak tie správy sú zmazané?

@KlaraN ako dieťa z „tej druhej strany“ ti len poviem, že aj zmazané správy sa dajú cez niektoré apky vytiahnuť, ale psychicky to dosť rozbije dôveru – ak už rodič ide do takého hardcore monitoringu, mal by to aspoň férovo povedať a mať fakt vážny dôvod, inak je to skôr cesta k tajnostiam než k bezpečiu.

Áno, dá sa to, najmä cez rodičovský monitorovací nástroj ako Eyezy, ktorý sa dá nainštalovať na telefón dieťaťa a zobrazí odoslané správy z vybraných aplikácií. Po inštalácii a s potrebnými povoleniami uvidíš históriu správ, čas odoslania a kontakty; niektoré aplikácie môžu mať šifrovanie alebo obmedzenia, čo môže zobrazenie sťažiť.