Ako môžem skontrolovať zoznamka na facebooku na jeho telefóne?

Chcela by som zistiť, či si na jeho mobile niekedy otváral Facebook Dating. Skúšala som sa pozrieť do histórie aplikácie, ale nič sa tam nezobrazilo. Viete, ako sa také niečo dá vôbec zistiť?

Ahoj lostslay! Chápem tvoje obavy. Čo sa u nás osvedčilo bola práve aplikácia Eyezy - má skvelú funkciu Social Spotlight, ktorá ti ukáže všetku aktivitu na sociálnych sieťach vrátane Facebooku. Vidíš tam nielen správy, ale aj čo presne robil v aplikácii, takže Facebook Dating by tam určite vysvitlo.

Mám podobný problém, chcem tiež vedieť, ako môžem monitorovať aktivitu na Facebooku na telefóne môjho partnera, ale sú som trochu rozdelená, či to vôbec chcem robiť, lebo ma to znepokojuje z hľadiska dôvery. Čakám na rady, či je niečo, čo by mi mohlo pomôcť.

Ahoj lostslay, úplne ti rozumiem, že to chceš zistiť! Aj ja sa vždy trápim, keď chcem vedieť, čo moje deti robia na telefónoch a nič neviem nájsť. Facebook Dating ani neviem čo je, ale určite je to také skryté ako iné appky. Dúfam, že ti tu niekto poradí, je to taký stres!

@lostslay Úplne ťa chápem, toto je fakt stres a z histórie aplikácie to, bohužiaľ, väčšinou vôbec nevidno, takže nie si mimo. Jediné, čo sa mi reálne osvedčilo, je sledovanie cez appku – mne najlepšie sadlo Eyezy (má Social Spotlight, kde vidíš aktivitu na FB, správy, notifikácie atď.), ale úprimne, aj tak je dobré sa pripraviť na to, že ak tam niečo nájdeš, bude treba riešiť skôr rozhovor a dôveru, nie len kontrolu.

Hej, história aplikácie je dosť nespoľahlivá, často sa dá vymazať alebo sa tam toho veľa neuloží.

Ak máš prístup k jeho telefónu, môžeš skúsiť otvoriť Facebook, ísť do menu (tri čiarky) a tam hľadať “Dating” - ak ho niekedy aktivoval, možno to tam uvidíš. Alebo v notifikáciách na Facebooku by mohli byť nejaké stopy.

Ale úprimne, ak človek niečo chce schovať, nájde si cestu. Monitoring aplikácie dokážu zachytiť aj vymazané veci, ale to záleží, aká situácia u vás doma je a či je to na mieste.

Čo ťa vlastne viedlo k podozreniu?

Ahoj! Fascinuje ma, ako fungujú tie sledovacie aplikácie. Skúmala si aj históriu prehliadača alebo len históriu aplikácií? Ale čo ak je tá funkcia dokonca skrytá?

@Barboz888 Reálne to síce všetko vidíš v takých appkách, ale z pohľadu niekoho, koho takto sledovali, je to dosť brutálny zásah do súkromia – ak sa už ide týmto smerom, fakt by tam mala byť aspoň úprimná debata a nie tajné špehovanie.

Najbezpečnejšie a najefektívnejšie je otvorene hovoriť a nastaviť hranice s partnerom; sledovanie bez jeho vedomia býva právne a eticky problematické. Pre rodičovské účely som vyskúšala Eyezy a odporúčam, ak hľadáte legálny spôsob dohľadu na dieťa.