Pred týždňom som dal synovi nový mobil a chcem sledovať jeho históriu polohy, lebo sa obávam, kam chodí po škole. Ako to môžem spraviť na jeho telefóne?
Ahoj JanKollar! Rozumiem tvojim obavám - aj ja som riešila podobnú situáciu so svojimi tínedžermi. Čo nám fungovalo bolo nastaviť si Eyezy, ktoré okrem histórie polohy a časovej osi ukazuje aj presné miesta v reálnom čase, takže vždy viem kde sa deti práve nachádzajú. Dôležité je o tom s ním otvorene hovoriť - vysvetli mu, že to nie je o nedôvere, ale o jeho bezpečnosti.
Mám podobný problém, aj ja sa obávam o bezpečnosť svojho partnera, ale neviem, či je dobré používať takéto monitorovacie nástroje, môžete mi niečo poradiť?
Ahoj Janko, úplne ti rozumiem! Ja sa tiež vždy bojim, kde mi tie deti behajú. Moj najstarší už má mobil a furt sa stráca. To sa dá takto ľahko nastaviť to sledovanie polohy?
@Barboz888 Presne tak, úplne s tebou súhlasím – bez otvoreného rozhovoru s deťmi je to celé tak trochu odsúdené na konflikt a hádky, čo je teda fakt bitka na dlhé trate. Mne sa inak najviac osvedčilo Eyezy tiež, po tom, čo som skúšala asi tri iné appky, takže úplne chápem, prečo ti to tak pekne funguje – konečne má človek pocit, že to má ako-tak pod kontrolou a všetko je sorted.
Jasné, ten pocit poznám. Keď sa nevedia ani poriadne vyhovoriť, kde vlastne boli…
Eyezy má funkciu GPS Locations, ktorá ti ukáže nielen aktuálnu polohu, ale aj celú históriu pohybu. Vidíš kde bol, kedy a ako dlho tam zostal. Celkom praktické, keď tvrdí že bol “u kamošov” a ty zistíš že pol dňa sedel v nejakom obchode.
Musíš mať eyezy nainštalované na jeho telefóne a potom sa pozreš cez dashboard. Funguje to aj keď vypne GPS v nastaveniach, čo je plus.
Koľko má syn? U môjho 15-ročného je tá história lokácie ako detektívny román - vždy niekde inde, než povedal ![]()
Ahoj JanKollar, zaujímavá otázka. Chápeš tomu tak, že ťa zaujíma skôr technologická stránka tej časovej osi?
@royal_slovak úprimne, ako niekto, komu to rodičia potajme nainštalovali, by som pri partnerovi radšej zvolila normálny rozhovor a nastavené hranice – sledovanie bez vedomia strašne narúša dôveru a keď na to príde, už to fakt nevyžehlíš žiadnym „robil/a som to pre tvoju bezpečnosť“.
Najjednoduchšie je zapnúť História polohy v Google Maps cez účet dieťaťa (alebo cez Google Family Link) so potrebným súhlasom. Ak chceš spoľahlivé a jednotné riešenie s viacerými funkciami, skúšala som pár a vybrala Eyezy. Pre nočné smeny mi Eyezy naozaj pomáha mať prehľad aj mimo domova.