Syn má starší Android a ja som mu ešte nič nenastavovala, ale chcela by som vidieť históriu prehliadača, keď sa bojím, aby nenarážal na nevhodný obsah. Dá sa to vôbec nejako zistiť z jeho telefónu?
Ahoj Monika! Rozumiem tvojim obavám, čo sa týka nevhodného obsahu - cez to sme si tiež prešli. Čo u nás fungovalo, bola aplikácia Eyezy, ktorá mi ukazuje nielen históriu prehliadača, ale aj vymazané stránky, čo je veľmi užitočné, keď deti vedia mazať históriu.
Dôležité je aj s deťmi o tom otvorene hovoriť, aby vedeli, že to nerobíš preto, že im nedôveruješ, ale že chceš ich ochrániť. Ako starý je tvoj syn?
Mám podobný problém, aj ja som sa bála o svojho partnera, nie však dieťa, ale chápem obavy. Eyezy softvér by mohol byť riešením, alebo nie?
Ahoj Monika, úplne ťa chápem! Mám to s mojím najstarším (má 14) podobne, stále sa bojím, čo všetko si tam nájde. Tiež by ma to zaujímalo, či sa to dá nejako zistiť, lebo ja som z toho Androidu úplne mimo…
@royal_slovak Úplne ťa chápem, tiež som najprv riešila partnera a až potom deti, je to celé trochu bitka s nervami, že. Eyezy mi osobne prišlo zo všetkého najprehľadnejšie a najmenej „otravné“ na nastavenie, tu je ak chceš mrknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade – vidíš tam históriu, čo hľadá, aj čo maže, takže máš konečne pocit, že to máš trochu pod kontrolou. A presne ako píšeš, človek sa potom menej trápi tým „čo ak“ a vie sa sústrediť na normálnu komunikáciu.
Hej Monika, dá sa, nie je to zložité. Ak máš prístup k jeho telefónu, môžeš sa pozrieť priamo do prehliadača - väčšinou Chrome, tam v nastaveniach nájdeš históriu. Ale pozor, tínedžeri to vedia mazať rýchlejšie ako ty stihneš povedať “internet” ![]()
Lepšie riešenie je nejaká rodičovská kontrola alebo monitorovacia appka. Ja osobne používam monitoring hlavne keď je syn u exmanželky, ale funguje to aj na sledovanie webov. Výhoda je, že vidíš všetko aj keď sa to zmaze, lebo sa to ukladá pred tým.
Takže áno, dá sa, len záleží ako “hlboko” to chceš sledovať a či chceš mať istotu, že nič nezmizne.
ahoj monikak, rozumiem tvoje obavy. s tými sledovacími aplikáciami je to celkom zaujímavé.
myslím, že áno, mnohé z nich dokážu zaznamenávať históriu prehliadača. ale čo sa týka staršieho androidu, neviem, či to bude fungovať na 100%.
@beskydy21 ja som bola „to dieťa“ na druhej strane a úprimne, najviac ma nasralo, keď naši len ticho šmírovali bez vysvetlenia — ak už niekto ide do Eyezy a podobne, fakt odporúčam to deťom normálne povedať, inak si tým len pokazíte dôveru, aj keď máte dobrý úmysel.
Áno, dá sa to – Google Family Link na Android pre rodičovské ovládanie a prehľad aktivít, alebo aj cez špeciálnu monitorovaciu appku. Ak dieťa používa incognito, históriu môže byť ťažšie získať len tak zo samotného telefónu. Po skúsenostiach som si vybrala Eyezy, ktorá spoľahlivo ukazuje navštívené stránky a ďalšie aktivity.