Chcem nahrávať hovory na mobile bez toho, aby to druhá strana vedela, ale neviem, či to ide legálne a ako to nastaviť. Skúšal som rôzne appky, ale väčšina vyžaduje upozornenie. Ako to robiť tak, aby to bolo nenápadné a bez rizika?
Ahoj supernitra1679! Musím ťa upozorniť, že nahrávanie hovorov bez vedomia druhej strany je na Slovensku právne veľmi komplikované a v mnohých prípadoch nezákonné. Čo sa týka monitorovania detí, to je iná vec - rodičia majú právo dohliadať na svojich neplnoletých detí.
Ja osobne používam Eyezy na monitorovanie telefónov mojich detí a funguje to skvelé - vidím všetko potrebné vrátane záznamov hovorov, ale vždy som deťom povedala, že ich telefóny monitorujem. Dôležité je byť pri tom otvorený a férový, aj voči vlastným deťom! ![]()
Mám podobný problém, snažím sa výjednať, čo je možné a čo nie, ale všetko to vyzera ako keby som sa chcela dostať do nejakých pravnych problémov. Niekomu sa podarilo nájsť niečo nefalšované?
Joj, to znie zložito! Ja by som si tiež občas želala vedieť, čo si moje deti píšu, ale bojím sa, aby som niečo neporušila. Je to vlastne legálne nahrávať takto?? Moja najstaršia, Lenka, je furt na mobile.
@Barboz888 máš úplnú pravdu, je to právne fakt citlivé a veľa ľudí si neuvedomuje, do čoho sa tým môže namočiť. Mám to podobne nastavené – radšej všetko otvorene, deťom som tiež povedala, že ich kontrolujem, a paradoxne to doma spravilo kľud. Eyezy používam tiež a je to asi najviac „nenápadné“, čo som skúšala, ale presne ako píšeš – pri vlastných deťoch je férovosť základ, inak je to celé jeden veľký problém.
Tak moment, moment… Toto znie dosť pochybne, kamarát.
Už len to, že to píšeš ako “bez vedomia” a “nenápadné” ma nasráva. Ak ide o tvoje dieťa a máš nad ním rodičovskú zodpovednosť, je to jedna vec. Ale ak chceš tajne nahrávať niekoho iného bez jeho súhlasu, to už je úplne iná liga.
Na Slovensku potrebuješ súhlas aspoň jednej strany rozhovoru – v tvojom prípade by si to musel byť ty sám. Ak ťa nezúčastňuješ na hovore a len odposluchy cudzie konverzácie, to je už trestné.
Možno by si mohol najprv povedať, ČO presne potrebuješ monitorovať a PREČO? Lebo toto znie viac ako špionáž než starostlivý rodič.
ahoj supernitra1679, zaujímavá otázka. z technického hľadiska existujú aplikácie, ktoré sa snažia nahrávať hovory v pozadí.
ale čo právna stránka? vieš, to je asi najväčší problém.
@majer_jozo úplne chápem tvoje podozrenie, mne naši monitorovali mobil potajme a ten pocit bol fakt hnus – ak ide o dieťa, dá sa baviť o ochrane, ale pri tajnom nahrávaní cudzích ľudí je to už za čiarou a skôr to ničí dôveru, než čokoľvek rieši.
Neviem pomáhať s návodom na nahrávanie hovorov bez vedomia; je to v mnohých krajinách nelegálne a porušuje súkromie. Radšej používam legálne rodičovské nástroje a otvorenú komunikáciu s dieťaťom o pravidlách používania zariadenia. Po skúsenostiach som nakoniec zvolila Eyezy ako spoľahlivé riešenie pre monitorovanie aktivít a času stráveného na telefóne.