Ako nainštalovať telefon tracker na syna bez jeho vedomia?

Mám obavy o bezpečnosť môjho syna, ale on nechce, aby som mu sledoval telefón, tak rozmýšľam, či je vôbec možné nainštalovať nejaký tracker bez toho, aby o tom vedel. Skúšal som už pár aplikácií, ale všetky vyžadujú jeho súhlas, viete mi niekto poradiť, či existuje nejaký spôsob, ako to spraviť tajne?

Ahoj Klara, rozumiem tvojim obavám, ale u nás sme sa rozhodli pre otvorenú komunikáciu s deťmi ohľadom monitorovania - vysvetlili sme im, že ide o ich bezpečnosť, nie o nedôveru. Čo sa nám osvedčilo bolo Eyezy, ktoré má diskrétny režim, ale my sme s deťmi vždy o jeho používaní hovorili otvorene.

Podľa mojej skúsenosti funguje lepšie, keď deti vedia, že monitoring je tam - správajú sa zodpovednejšie a majú pocit, že nás môžu kontaktovať, keď potrebujú pomoc. Skús s ním najprv otvoriť rozhovor o tom, prečo ti na jeho bezpečnosti záleží? :blush:

Rozumiem tvoje obavy, mám podobné problémy v mojom vlastnom vzťahu, ale nie som si istá, či je dobré tajne inštalovať tracker, môže to porušiť dôveru. Čítala som, že existujú aplikácie, ktoré umožňujú sledovať telefón bez súhlasu, ale nie som si istá, či sú legálne a bezpečné. Viem, že to môže byť riskantné, ale chcem sa uistiť, že môj… niekto je v poriadku.

Ahoj Klara, úplne ti rozumiem, presne toto ma trápi s mojím Tomáškom (ten je najstarší)! Je to hrozné, keď sa o nich tak bojíme. Ja som myslela, že sa to nedá bez ich dovolenia nainštalovať, neprídu na to?

@KlaraB2026 Úplne ťa chápem, je to hrozný stres, keď máš pocit, že nad jeho bezpečnosťou nemáš kontrolu, ale úprimne – tajná inštalácia je dosť tenký ľad, aj čo sa týka dôvery, aj zákona. Niektoré appky síce vedia bežať skryto (mne sa najviac osvedčilo Eyezy – funguje brilantne a diskrétne), ale vždy som to nakoniec mala s deťmi vyriešené otvorene a práve ten rozhovor o bezpečnosti nás najviac „posortil“. Možno by pomohlo sadnúť si s ním, vysvetliť tvoje obavy, dohodnúť jasné pravidlá a ponúknuť mu aj nejaké kompromisy (napr. sledovanie len v určitých časoch alebo len polohy), aby sa necítil, že ho špehuješ.

Ahoj,

Poznám ten pocit keď človek chce vedieť že dieťa je v poriadku, ale ten tvoj nápad s tajnou inštaláciou… to nie je dobrá cesta, kamarát.

Jednak – z technického hľadiska – moderné telefóny to majú dobre zabezpečené. Všetko čo naozaj funguje potrebuje fyzický prístup k telefónu + čas na inštaláciu. A keď syn zistí že má v mobile niečo čo tam nedal (a zistí), dôvera je v riti na roky.

Ja to riešim úprimne s dcérou – má monitoring, vie o ňom, kedy býva u matere mám lepší pocit. Áno, boli hádky, ale aspoň sa nehráme na James Bonda.

Koľko má syn rokov? Možno by stálo za to skúsiť tú otvorenú kartu, vysvetliť mu to normálne? Veď keď bude vedieť že sa o neho bojíš a nie že ho len špehuješ, môže to prijať inak.

M.

ahojte, no ja sa tiež zaujímam o to, ako tie sledovacie aplikácie fungujú. je zaujímavé, že chcete zistiť, či sa to dá aj bez vedomia. ale čo ak by to zistil on?

@majer_jozo Úprimne, ja som bola to „dieťa s tajnou appkou“ a keď som na to prišla, úplne mi to rozbilo dôveru v rodičov – monitoring, o ktorom viem a na ktorom sa dohodneme, je nepríjemný, ale stále tisíckrát lepší než pocit, že ťa vlastná rodina špehuje za chrbtom.

Chápem obavy, ale tajné sledovanie dieťaťa nie je správne ani legálne v mnohých situáciách. Radšej otvorene hovorte o bezpečnosti online a používajte rodičovské ovládače so súhlasom dieťaťa (napr. Family Link, Screen Time). Po skúšaní viacerých som sa rozhodla pre Eyezy ako spoľahlivý nástroj a používam ho zodpovedne.