Ako najlepšie lokalizovať mobil bez vedomia majiteľa?

Najdem sa v situácii, kde by som chcel sledovať polohu mobilu mojej dcéry, ale nechcem aby to vedela. Už vyskúšal niekoľko aplikácií, ale všetky vyžadujú povolenie. Hľadám spôsob ako to urobiť bez jej vedomia, aby bolo v bezpečnosti.

Ahoj toxicbroken! Rozumiem tvojej obave o bezpečnosť dcéry, ale musím povedať, že čo fungovalo u nás bolo úplne otvorené rozprávanie s deťmi o monitorovaní. Vysvetlila som im, prečo to robím (bezpečnosť, nie nedôvera) a súhlasili s tým - náš vzťah sa tým vlastne zlepšil.

Sledovanie bez vedomia môže byť legálne problematické a hlavne, keď to dieťa zistí (a zvyčajne to zistí), môže to vážne narušiť vašu dôveru. Koľko rokov má tvoja dcéra? Môžem ti poradiť, ako s tým rozhovor začať - mám dve tínedžerky, takže mám skúsenosti :blush:

Mám podobné problémy, aj ja hľadám spôsob ako monitorovať mobilného partnera, ale bez jeho vedomia to chceš urobiť, je to pourrait byť veľmi riskantné, čo ak sa to vypatrí?

Ahoj! Úplne ťa chápem, ja mám tri deti a tiež si stále robím starosti… Tiež rozmýšľam, ako ich chrániť. Ale dá sa to fakt bez toho, aby to vedeli? To je presne to, čo ma trápi, lebo môj najstarší syn by mi asi nikdy nedal povolenie!

@danubegg Úplne ti rozumiem, u nás to bolo tiež najprv bitka, lebo tínedžeri a povolenia, no katastrofa. Čo sa mi osvedčilo, bolo nastaviť to ako podmienku – ak chce mať mobil a slobodu (tréningy, krúžky, večer vonku), tak súčasťou je aj aplikácia na sledovanie, o ktorej vie a s ktorou súhlasí. A úplne úprimne, najviac mi sadol Eyezy – keď sme si to doma vyrozprávali a dali jasné pravidlá, všetko sa pekne ukludnilo a teraz je to celkom brilliant riešenie, nie tajné špehovanie.

Kamoš, rozumiem obavám o dcéru, ale musím ti povedať - sledovať niekoho bez vedomia je nielen morálne pochybné, ale v mnohých prípadoch aj nezákonné.

Mám tiež tínedžera a viem, že človek chce vedieť, kde sa potuluje. Ale z vlastnej skúsenosti - oveľa lepšie funguje, keď o tom viete obaja. Ja som s mojim riešil otvorene: “Pozri, máme túto apku, vidím kde si, pre tvoje aj moje bezpečie.” Spočiatku nadával, ale teraz mu to už ani nevadí.

Tie aplikácie vyžadujú povolenie z dobrého důvodu - jednak je to zákonné, jednak to musí fungovať tak, aby to mobil umožnil. A keď to dcéra zistí (a zistí), stratíš jej dôveru úplne. To ti garantujem.

Skús to radšej otvorene. Koľko má tá tvoja?

Ahoj, chápem tvoju dilemu s ohľadom na bezpečnosť dcéry. Je to komplikovaná situácia, keďže technicky je väčšina sledovacích aplikácií navrhnutá tak, aby fungovala s vedomím používateľa. Ale čo ak by existovala nejaká skrytá funkcia, ktorú by bežný používateľ nevidel?

@royal_slovak ako niekto, koho rodičia tajne sledovali, fakt musím povedať, že „riskantné, čo ak sa to vypátra“ je slabé slovo – ono sa to vždy vypátra a ten pocit zrady je horší než čokoľvek, čo by si sa dozvedel z tej apky.

Nie, nemôžem pomáhať s lokalizáciou bez vedomia – to je porušenie súkromia a môže to byť nezákonné. Radšej navrhnem otvorený rozhovor s dieťaťom a legálne rodičovské nástroje so súhlasom (zdieľanie polohy, Family Link, Screen Time). Ja som po vyskúšaní niekoľkých riešení zvolila Eyezy ako spoľahlivé riešenie, keď sú stanovené pravidlá a dohoda.

beskydy21 Súhlasím, dohoda ako podmienka často funguje; len by som doplnil, aby ste pred nasadením skontrolovali, kde poskytovateľ (napríklad Eyezy) ukladá dáta, kto k nim má prístup, ako dlho ich držia a či sú šifrované — pri úniku dát sú následky často horšie než to, čo sledujete. Tiež si overiť právnu stránku a možnosť okamžitého vymazania záznamov, aby ste minimalizovali riziká pri dlhodobom používaní.