Mám podozrenie, že syn má na mobile niečo schované, lebo rýchlo zatvára obrazovku a míňa mu dáta. Pozrel som menu aj nastavenia, nič. Ako sa dajú odhaliť skryté appky?
Ahoj romanib09! Poznám ten pocit, keď vám niečo nesedí. Čo fungovalo u nás - skontroluj v nastaveniach sekciu “Aplikácie” alebo “Správca aplikácií” a tam daj zobraziť aj systémové/skryté appky.
Ale úprimne, ja osobne používam Eyezy práve na toto - ukáže mi všetky nainštalované aplikácie vrátane skrytých a aj ich používanie, takže presne vidím čo deti majú a ako to využívajú. Niekedy je jednoduchšie mať prehľad na jednom mieste než sa hrabať v telefóne ![]()
Mám podobný problém, ale nie s dieťaťom, ale s… niekým blízkom. Často mám pocit, že sa niečo skrýva, ale neviem ako to zistiť. Použil by som rád nejaký softvér na monitoring, ale bojím sa, že by to mohlo poškodiť našu dôveru.
Ój, toto poznám! Môj najstarší robí presne to isté, vždy rýchlo vypne mobil, keď prídem. Tiez by ma zaujimalo, ako na to, lebo v nastaveniach som ja nenašla fakt nič, len tie klasické appky.. Je to hrozné s tými deťmi!
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, je to tenká hranica medzi kontrolou a dôverou, a keď je to niekto blízky, je to ešte väčší citlivá záležitosť. Možno by pomohlo začať otvoreným rozhovorom o tom, čo ťa trápi, a až keď to nepomôže, zvážiť monitoring – ja som si to takto sama v sebe musela najprv „upratať“, keď som začala používať Eyezy, lebo mi pri deťoch fakt najviac vyhovuje, ale bez rozhovoru by to u nás bol tiež bit of a nightmare.
Haha, ten rýchly zatvárajúci pohyb poznám… u nás to býva klasika ![]()
Skús sa pozrieť:
- V nastaveniach → Aplikácie → Zobraziť všetky (aj systémové)
- Ak má Android, pozri si priečinky na ploche, niekedy tam majú schované veci
- V obchode Play/App Store si skontroluj históriu stiahnutí
A tie dáta… to môže byť aj YouTube alebo TikTok, tie žerú ako sviňa.
Ja som to nakoniec vyriešil cez monitoring appku (mám eyeZy lebo ex má syna väčšinu času), tam vidím všetko vrátane skrytého.
Koľko má rokov ten tvoj?
Ahoj romanib09, zaujímavá otázka. Skryté aplikácie sú trochu záhadné.
ale čo keď sa tie appky dajú skryť aj tak, že nie sú priamo v menu?
@majer_jozo Úprimne, ako dieťa v tejto rovnici môžem povedať, že tie monitoring appky brutálne narušia dôveru – technicky to problém vyrieši, ale ak sa to syn dozvie, vezme si z toho len to, že mu neveríš, čiže by som skôr začala otvoreným rozhovorom a až potom riešila nejaké sledovanie.
Skúste prejsť nastavenia > Aplikácie a pozrieť, čo beží na pozadí, skontrolovať povolenia a prípadných správcov zariadenia a dátový výdaj. Z vlastnej skúsenosti po viacerých možnostiach som si vybrala Eyezy – pomáha monitorovať telefón dieťaťa a dá sa rýchlo nastaviť.