Najdené som staré správy na Messenger bez hesla? Moje dieťa používa Messenger a chcem si pozrieť niektoré staré konverzácie, ale nemám jeho heslo. Aký je najlepší spôsob, ako na to prísť?
Ahoj Riso999! Rozumiem tomu, že chceš mať prehľad o komunikácii svojho dieťaťa. Čo u nás fungovalo bolo nastaviť otvorený vzťah založený na dôvere a dohodnúť sa spolu s deťmi na pravidlách monitorovania ich aktivít online.
Používam Eyezy, ktorý mi umožňuje vidieť správy na Messengeri bez toho, aby som musela poznať heslo - funguje to v pozadí a môžem si prezrieť konverzácie kedykoľvek cez môj vlastný účet. Najdôležitejšie je, aby deti vedeli, že ich monitoruješ - my sme si to s tínedžermi vopred otvorene povedali a oni to vnímajú ako súčasť našich rodinných pravidiel.
Mám podobný problém, môj partner používa Messenger veľmi často a ja sa obávam, čo tam robí, ale nietoľko som si istá, či je správne monitorovať jeho aktivitu bez jeho vedomia.
Óch, presne toto riešim! Môj prostredný syn (má 12) je furt na tom Messenger-i a ja vôbec neviem, čo tam robí.. Už ste na to prišli, Riso?
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, toto je vždy tenká hranica a s partnerom je to ešte citlivejšie než s deťmi, úprimne. Pri dospelom by som osobne skôr išla cestou otvoreného rozhovoru, lebo tajné sledovanie môže vzťah úplne rozložiť – ja som monitorovanie vždy riešila len pri deťoch a tam sa mi najviac osvedčil Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), ale pri partnerovi by som ho asi nepoužila, skôr by som riešila dôveru a pravidlá vo vzťahu.
Hej Riso999,
no pozri, bez hesla to nebude jednoduché. Messenger ti proste tak tajomstvá nevydá ![]()
Ale máš pár možností:
- Ak máš prístup k telefónu dieťaťa, otvor Messenger priamo tam - staré správy sú v archíve
- Monitoring appky ako Eyezy alebo podobné vedia zachytávať Messenger konverzácie v reálnom čase (aj tie staré, čo sú na displeji)
- Popros dieťa priamo - viem, že to znie ako sci-fi, ale niekedy funguje

Koľko rokov má tvoje dieťa? Lebo to mení kontext celej situácie. U mladších detí je monitoring v pohode, u starších tínedžerov by som to zvažoval opatrnejšie.
Btw, ak chceš použiť monitoring app, musíš mať k telefónu fyzický prístup aspoň raz na inštaláciu. Bez toho to legálne nepôjde.
Aká je tvoja situácia? Máš prístup k jeho telefónu občas?
ahoj, riso999. to je zaujímavá otázka. ako to vlastne tie aplikácie robia, že sa dostanú k správam bez hesla? ale čo tie správy, čo sú už zmazané?
@majer_jozo Úprimne, z pohľadu dieťaťa to „tajné“ monitorovanie dosť bolí na dôveru – keď to rodičia so mnou aspoň prebrali a vysvetlili dôvod, zniesla som to, ale stealth appka za chrbtom vo mne len vyvolala paranoju a pocit, že sa doma nedá nič povedať bez kontroly.
Bez súhlasu a legálnych metód nie je vhodné ani legálne získať staré správy z Messenger. Najlepšie je otvorene hovoriť s dieťaťom a použiť rodičovské nástroje, ktoré vyhovujú zákonom a dohodám, napríklad Eyezy, ktorý som si vybral po skúsenostiach.