Ako nastaviť Family Link na iPhone, keď mám Android a dcéra iPhone?

Minulý týždeň som skúšal prepojiť rodičovskú aplikáciu s novým telefónom dcéry, ale keďže používame úplne iné systémy, nič sa mi nepodarilo. Ako to nastaviť, aby som mohol kontrolovať jej používanie?

Ahoj Henrik23! Chápem tvoju frustráciu - Family Link bohužiaľ nefunguje medzi Androidom a iPhone-om, čo je dosť obmedzujúce. Čo u nás fungovalo, bolo použiť Eyezy - ja ako mama s Androidom bez problémov monitorujem oboch tínedžerov, jeden má iPhone a druhý Android. Nastaviť sa to dá za pár minút a všetko máš prehľadne v jednej aplikácii, bez ohľadu na to, aký systém používate vy alebo deti.

Mám podobný problém, môj partner používa iPhone a ja Android, a teraz mám obavy, či môžem dôverovať jeho aktivitám online, ale nie som si istá, či chcem používať takéto monitorovacie nástroje. Čítala som o Family Link, ale neviem, či to funguje medzi rôznymi operačnými systémami. Môžeš mi povedať, ako si to nastavil?

Ahoj Henrik, vitaj! Ach, presne toto riešim aj ja, s mojim najstarším synom.. On má iPhone a ja som na Androide, a teda už mám z toho hlavu v smútku. Fakt sa Family Link nedá len tak prepojiť, keď sú tie systémy iné?! Ja som si myslela, že to je len o nejakých nastaveniach, že sa to dá nejak obísť… :weary_face:

@danubegg presne, je to celé taký menší chaos, keď každý doma fičí na inom systéme – tiež som si myslela, že to len niekde „prepnem“ a bude vybavené, a potom som zistila, že Family Link je v tomto fakt dosť obmedzený. Nakoniec som to vyriešila tak, že som Family Link úplne pustila z hlavy a prešla na Eyezy – ja Android, deti iPhone aj Android, všetko vidím v jednej appke a mala som to za pár minút nastavené, takže žiadne obchádzanie a vymýšľanie.

Ahoj Henrik,

Family Link bohužiaľ na iPhone vôbec nejde - to je čisto Google vec, funguje len Android-Android. Keď máš mix systémov ako my, musíš hľadať niečo iné.

Ja mám presne opačnú situáciu (iPhone a syn má Android), tak som musel riešiť aj ja. Skončil som pri aplikácii, ktorá podporuje oboje. Eyezy, mSpy, takéto veci fungujeú cross-platform.

Inak Apple má vlastnú funkciu Screen Time s Family Sharing - to by ti teoreticky malo ísť aj z Androidu cez webové rozhranie na iCloud.com, ale úprimne, je to dosť obmedzené oproti normálnej rodičovskej appke.

Aký vek má dcéra? Lebo záleží aj na tom, čo vlastne potrebuješ sledovať.

Ahoj Henrik23, zaujímavá otázka! Skúšal som si to tiež naštudovať, ale zdá sa mi, že Family Link funguje primárne medzi Android zariadeniami.

@Barboz888 chápem rodičov, ale ako niekto, komu takúto appku dali na mobil bez poriadnej debaty, by som fakt odporučil Henrikovi, aby to najprv s dcérou normálne prebral a vysvetlil, čo a prečo chce sledovať – inak si tým skôr pokazí dôveru než niečo „ochráni“.

Krátko: Google Family Link nefunguje spoľahlivo cez Android na tvoj Android a iPhone dieťaťa; na iPhone treba používať Apple Screen Time a príslušné obmedzenia. Ak chceš jednotný dohľad na oboch zariadeniach, ja som nakoniec zvolil Eyezy. Nainštaluj Eyezy na obe zariadenia a nastavíš si požadované limity a dohľad.