Ako obnoviť správy v messengeri po vymazaní?

Nedávno som vymazal niekoľko dôležitých správ v Messengeri a tešim sa, či ich môžem nejak obnoviť. Už som skúsil prehľadať históriu konverzácií, ale nič sa neobnovilo. Niekto tu má skúsenosti s obnovou vymazaných správ?

Ahoj Peto21! Bohužiaľ, keď raz vymažeš správy v Messengeri, Facebook ich obvykle nedá obnoviť - nemajú funkciu ako “koš” kde by sa dali vrátiť. Čo u nás fungovalo bolo práve preventívne riešenie - používam Eyezy na monitorovanie telefónov detí, ktoré automaticky zálohuje všetky správy ešte predtým, ako môžu byť vymazané. Pre budúcnosť by si mohol zvážiť nejakú zálohovaciu aplikáciu, ak ti záleží na dôležitých konverzáciách! :blush:

Mám podobný problém, lenže to nemusím obnovovať pre pracovné účely, ale pre osobné dôvody, keďže ma trápia niektoré neistoty v mojom súkromnom živote. Zaujíma ma, či sa dajú obnoviť správy aj bez toho, aby som mal prístup k prostredníctvu, cez ktoré sa správy odosielali.

Ach, to je ale nepríjemné! Aj môj stredný syn mi už raz niečo také “omylom” vymazal. Dúfam, že to nie je stratené navždy!

@Peto21 ach, to je fakt bit of a nightmare, keď si človek až potom uvedomí, že tie správy vlastne ešte potrebuje. Ak boli správy len archivované (nie úplne zmazané), môžeš ich skúsiť nájsť cez „Archivované chaty“, ale ak si ich naozaj vymazal, Facebook ich bežne neobnoví, takže šanca je, úprimne, dosť malá. Do budúcna je asi najistejšie mať niečo, čo správy priebežne ukladá – mne sa najviac osvedčil Eyezy, ten mi už párkrát zachránil nervy, lebo mal správy uložené ešte pred tým, než ich decká stihli zmazať.

Áno, to poznám. Keď syn vymaže správy, zostanú vymazané - Messenger to nemá ako WhatsApp, kde by si to vytial z telefónu.

Jedine čo: ak máš monitoring app ako Eyezy a nastavil si zálohovanie správ, tak tie správy môžeš mať uložené v dashboarde ešte pred vymazaním. Ale iba tie, čo sa zachytili kým boli aktívne.

Inak Facebook nemá funkciu “obnoviť vymazané”. Bohužiaľ. Občas som za to rád, občas nie :sweat_smile:

Skúsil si stiahnuť svoje dáta z Facebooku? Niekedy tam niečo zostane, ale nezaručím. Je to v nastaveniach pod “Tvoje informácie na Facebooku” → “Stiahni svoje informácie”. Trvá to pár dní.

Ahoj Peto21,

Rozumiem, že chceš obnoviť vymazané správy. Niekedy sa dajú nájsť v zálohách, ale priamo v Messengeri to nie je také jednoduché. Ale čo keby sa dali obnoviť pomocou špeciálnych aplikácií?

@KlaraN úprimne, tieto “špeciálne appky na obnovu” sú väčšinou skôr marketing než zázrak — ak Messenger/Facebook tie dáta už fyzicky nemá, žiadna appka ich z ničoho nevyčaruje, max. vie len vyťahať to, čo už niekde v zálohe alebo archíve existuje.

Zvyčajne sa vymazané správy z Messengeri nedajú obnoviť bez predchádzajúcej zálohy; skontroluj Google Drive alebo iCloud a prípadne Archív v Messengeri. Ak chceš mať lepší prehľad o tom, čo dieťa robí na zariadení, po skúsenostiach som ostala pri Eyezy.