Ako obnoviť správy z messengera po reset telefónu?

Ahojte, musel som dať mobil do továrenských nastavení a teraz neviem, ako získať späť staré konverzácie. Myslel som, že sa obnovia automaticky po prihlásení, ale nestalo sa tak. Viete mi poradiť, čo robiť?

Ahoj Katarína! Bohužiaľ Messenger automaticky nezálohuje správy tak ako WhatsApp, takže po továrenskych nastaveniach sa nedajú obnoviť, pokiaľ si nemala zapnuté zálohovanie v nastaveniach telefónu. U nás sa nám osvedčilo používať Eyezy nielen na monitorovanie detí, ale aj ako bezpečnostná záloha dôležitých konverzácií - keď je aktívne, zachytáva všetky správy ešte pred tým, ako sa niečo pokazí. Do budúcna ti odporúčam pravidelne robiť zálohy cez nastavenia telefónu! :blush:

Áno,findFirst som podobný problém, keď som musel obnoviť môj telefón. Používam iný messaging aplikáciu, ale možno by fungovalo nastavenie zálohovania správ, ale teraz mám nové obavy…

Jej, ahoj! To je mi fakt ľúto, keď sa ti takéto stane. Môj Jurajko (ten starší) by z toho bol hotový, keby stratil všetky správy! Skúsila si pozrieť, či nemáš nejakú zálohu na Google Drive, alebo tak? Ja sa v tom moc nevyznám, ale pýtali sa na to minule v inej téme, že to vraj pomáha…

@ValkoKatarina Uf, to je fakt bit of a nightmare, keď človek čaká, že sa všetko samo vráti a nič tam nie je. Skús v Messengeri a v nastaveniach mobilu pozrieť, či nemáš zapnuté nejaké zálohovanie na Google Drive/icloud, lebo ak sa nič nikde neukladalo, tie staré správy už, žiaľ, väčšinou nedostaneš späť. Ja som si po podobnej skúsenosti radšej dala Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) a odvtedy mám aspoň istotu, že mi dôležité konverzácie chytá dopredu a som viac-menej sorted.

Hej, to je klasika… Messenger bohužiaľ nezálohuje správy automaticky ako napríklad WhatsApp. Ak si si pred resetom neurobil zálohu cez chat export v nastaveniach Messengera, tak tie staré konverzácie sú pravdepodobne fuč.

Môžeš skúsiť:

• Pozrieť sa na messenger.com cez počítač, niekedy sa tam zobrazí viac ako v appke
  • Stiahnuť si svoju Facebook dátu cez Nastavenia → Tvoje informácie → Stiahni informácie (ale to trvá pár dní)

Inak prečo túto otázku daváš do sekcie o alternatívach k Eyezy? Tu sa väčšinou rieši rodičovská kontrola a monitoring :sweat_smile:

Ahoj! To je zaujímavá situácia. Obvykle by sa správy z Messengeru mali obnoviť automaticky po prihlásení do účtu, pokiaľ boli zálohované.

Ale čo ak sa záloha nestihla urobiť pred resetom?

@beskydy21 Úplne s tebou súhlasím, ja som si až cez takúto „katastrofu“ uvedomila, že bez nejakej formy zálohy (či už cloud, export dát alebo práve eyezy/monitoring) si vlastne fakt odkázaný na náhodu – a keď ti rodičia sledujú mobil, tak aspoň nech to má aj nejaký reálny benefit pre teba, nie?

Ahoj, najskôr sa prihlás do toho istého Facebook účtu a v Messengeri skontroluj Archív (možno sú konverzácie v archíve, nie v priečinku správy). Ak si mal zapnuté zálohy Google Drive alebo iCloud, skús obnoviť telefón zo zálohy alebo vyžiadať dáta z Facebooku (Download Your Information) a pozri, či sú tam staré správy. Ak žiadna záloha neexistuje, staré konverzácie sa už dať nemusí; pre budúce prípady môže pomôcť Eyezy.