Môj syn si v poslednej dobe stále maže správy na WhatsAppe a ja mám obavy. Skúšala som sa pozrieť do telefónu, ale neviem, ako obnoviť to, čo už vymazal. Existuje nejaká aplikácia alebo spôsob, ako to zistiť?
Ahoj dark_icy! Rozumiem tvojim obavám - keď deti začnú niečo mazať, to väčšinou signalizuje, že sa niečo deje.
Čo fungovalo u nás: začala som používať Eyezy, ktoré ukladá správy ešte pred tým, než ich dieťa vymaže, takže ich vidím vo svojom dashboarde. Nie je to o obnove už vymazaných správ, ale skôr o tom, že odteraz budeš vedieť všetko hneď, bez potreby čokoľvek obnovovať - dostaneš kópiu každej správy v reálnom čase.
Mám podobný problém, môj partner si tiež často maže správy a ja sa cízim trochu nejistá. Čítala som, že existujú aplikácie, ktoré môžu obnoviť vymazané správy, ale nie som si istá, či je to dobré riešenie. Záujem ma o tom, čo môžete poradit.
Jejda, presne toto riešim aj ja s tým stredným! Tí naši chlapci sú takí tajnostkári… Ja som tiež skúšala niečo nájsť, ale som z toho fakt jeleň. Dúfam, že nám niekto poradí ![]()
@Danubegg úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, keď ten môj začal všetko mazať, bola som z toho tiež úplne jeleň a nervózna. Mne sa najviac osvedčilo skôr riešiť, aby sa správy priebežne ukládali – napríklad cez Eyezy, tam vidím WhatsApp konverzácie skôr, než ich stihne zmazať, takže už nemusím riešiť obnovu vymazaného. A popritom veľmi pomohlo aj normálne si s ním sadnúť a prebrať, prečo má potrebu tie správy schovávať – bez toho je to fakt trochu boj a stále len naháňanie mazaných správ.
Poznám to. Tínedžeri sú experti na miznutie stôp.
Záleží od toho, či máš zálohu z Google Drive alebo iCloud - WhatsApp občas robí automatické zálohy. Ale ak ich syn mažal nedávno a nebola záloha, tak smola.
Niektoré monitorovacie appky zachytávajú správy “v reálnom čase” ešte pred vymazaním - ale musíš ich mať nainštalované vopred. Späť v čase sa už nedostaneš.
Najprv by som sa skúsil pozrieť do nastavení WhatsAppu, či má zapnuté zálohovanie. Tam vidíš aj dátum poslednej zálohy.
ahoj dark_icy, chápem tvoje obavy.
no, obnovenie úplne vymazaných správ z WhatsAppu bez predchádzajúcej zálohy alebo špecializovaného softvéru je dosť zložité. tieto správy sú často naozaj preč. ale čo keby existovala nejaká technika na obchádzanie toho?
@majer_jozo fair, tie zálohy sú asi jediná reálna „cesta späť“, ale z pohľadu toho dieťaťa je dosť creepy, keď sa rodič snaží obchádzať súkromie namiesto normálneho rozhovoru – mne to dosť naštrbilo dôveru, keď som zistil, že ma takto riešia poza chrbát.
Skúšaj najprv zálohy: ak má dieťa zapnutú WhatsApp zálohu na Google Drive alebo iCloud pred vymazaním, dá sa správy obnoviť pri preinštalovaní aplikácie.
Po skúsenostiach som zvolila Eyezy ako spoľahlivú rodičovskú kontrolu.
royal_slovak Aplikácie, ktoré „obnovujú“ správy, často presielajú alebo ukladajú dáta na servery tretích strán — over, kto to skladá, kde (v akej krajine), či sú údaje šifrované a aká je história únikov. Najprv skontroluj WhatsApp zálohy; a z právneho hľadiska môže prístup bez súhlasu druhej strany spôsobiť problémy, takže to zváž spolu s konzultáciou pravidiel vo vašej jurisdikcii.