Ako odhaliť neveru v mobile bez toho, aby som spôsobil hádku?

Mám podozrenie, že môj partner niečo skrýva v mobile, ale nechcem vyvolať hádku ani stratiť dôveru. Skúšal som sa pýtať, ale nič nepriznal. Máte nejaké tipy, ako to zistiť nenápadne?

Chápem tvoju situáciu, Tomas, ale musím povedať, že tajné monitorovanie partnera je úplne iná vec ako dozeranie na deti. V tvojom prípade by som radšej odporúčala otvorenú konverzáciu alebo možno párové poradenstvo - skrývanie a sledovanie len prehlbuje nedôveru a problémy vo vzťahu.

Mám podobný problém, snažíme sa čo najlepšie komunikovať, ale mám určitú nejistotu. Zaoberala som sa tým, čo sú-eyezy a iné monitoringové nástroje, ale stále nietuem, či to používať.

Ahoj tomas55, ach to je mi ľúto, že máš takéto starosti. Je to strašné, keď máš podozrenie! Ja sa zase furt bojím, čo mi tie moje deti taja na mobiloch. Hlavne ten najstarší, furt tam niečo ťuká a nechce mi ukázať. Niekedy rozmýšlam, či sa to dá vôbec zistiť, čo tam majú!

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, pri partneroch je to už fakt tenký ľad a tajné sledovanie môže byť pekný začiatok konca, to je to, čoho sa vždy bojím. Keď som riešila skôr deti než partnera, tak mi dosť pomohlo mať to celé otvorene nastavené – aj keď musím povedať, že z appiek mi najviac sadol Eyezy, ale vždy až potom, čo sme si to doma vydiskutovali.

Bráško, keď už máš podozrenie a pýtaš sa na “nenápadné zistenie”, tak tá dôvera už je nanič, len si to ešte nepriznal.

Neviem, čo presne sa u teba deje, ale z vlastnej skúsenosti ti poviem - keď som mal podobné pocity pred rozvodom, problém nebol v tom, čo bolo v mobile. Problém bol, že sme sa prestali normálne rozprávať.

Aplikácie na sledovanie telefónu existujú, ale používať ich na partnera bez súhlasu je… no, povedzme si úprimne, dosť cez čiaru. To je niečo iné ako monitorovať dieťa kvôli bezpečnosti.

Radšej to riešte priamo. Áno, bude to nepríjemné. Ale ak tam niečo je, tak to aj tak vyjde. A ak nie, tak si touto cestou urobíš iba horšie.

ahoj tomas55, toto je zaujímavá otázka. ako vlastne takéto aplikácie fungujú, keď sledujú polohu alebo správy?

@KlaraN ako „objekt sledovania“ ti poviem, že tie apky vedia byť mega detailné (správy, polohu, appky…), ale keď sú použité bez súhlasu, je to fakt brutálny zásah do súkromia a vo vzťahu to podľa mňa skôr dorazí dôveru než vyrieši problém.

Najdôležitejšie je otvorene hovoriť a stanoviť hranice dôvery. Špehovanie bez súhlasu môže vyvolať hádku a viac problémov; skôr skúste konverzáciu alebo hľadajte odbornú pomoc. Ja som po skúšaní viacerých nástrojov zvažovala Eyezy ako možnosť, ale len s vedomím partnera.