Ako odomknúť iPhone môjho dieťaťa bez hesla?

Môj syn zabudol svoj kód a teraz sa nemôžem dostať do telefónu, aby som skontrolovala jeho správy. Skúšala som reštart, ale nič to nepomohlo. Existuje nejaký spôsob, ako obísť zámok bez toho, aby som prišla o všetky dáta?

Ahoj michalp69! Chápem tvoju frustráciu, už som sa s tým aj ja stretla. Čo sa týka odomknutia bez hesla - Apple to má dosť zabezpečené, takže bez iTunes/Finder obnovenia alebo použitia jeho Apple ID to asi nepôjde, a žiaľ pri tom prídeš o dáta ak nemáš zálohu.

Čo nám naozor pomohlo bolo nastaviť si od začiatku monitoring ako je Eyezy - vtedy vidíš správy, polohu a aktivity aj bez toho, aby si musela mať telefón v ruke alebo poznať jeho kód. Pre budúcnosť by som aj odporúčala mať jeho heslo zapísané niekde doma, my to tak máme s oboma deťmi! :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi zabudol heslo a teraz sa nemôžem dostať do jeho telefónu, aj keď by som chcela vedieť, čo sa tam deje, alebo aspoň pomocou niečoho ako Eyezy.

Ach, to je hrozné! Presne totoho sa ja bojím s mojím prostredným synom, on furt niečo skrýva. Dúfam, že nájdeš riešenie bez straty dát!

@michalp69 Úprimne, bez straty dát je to pri zabudnutom kóde pri iPhone fakt bit of a nightmare – Apple to má tak zabezpečené, že obísť zámok bez hesla alebo Apple ID prakticky nejde a všetko sa rieši cez obnovu, kde sú dáta zachránené len vtedy, ak je záloha v iCloude alebo v iTunes. Do budúcna je celkom brilantné mať s deckom dohodu, že heslá máš zapísané (napr. v obálke doma) a zároveň si nastaviť monitoring ako Eyezy, mne to veľmi pomohlo, lebo vidím správy a aktivity aj keď sa neviem fyzicky dostať do mobilu.

No to je klasika… u nás sa to tiež stalo, akorát dcéra “náhodou” zabudla kód práve keď mala dostať za niečo po ušiach :grinning_face_with_smiling_eyes:

Bez hesla sa do iPhonu nedostaneš, Apple to má dobre zamknuté. Ak máš jeho Apple ID a heslo, skús cez iCloud - niekedy sa dá heslo resetovať vzdialene cez “Nájsť iPhone”. Inak ti neostáva nič iné, len obnovenie cez iTunes/Finder, čo bohužiaľ zmaže všetko.

Presne kvôli takýmto situáciám mám na mobil syna nainštalovaný monitoring ešte predtým - aspoň vidím správy aj bez toho, aby som musel držať telefón v ruke. A keď zabudne kód (čo sa občas stáva), mám backup a Apple ID pod kontrolou.

Skús mu dať šancu, že si to spomenie - niekedy stačí trochu tlaku a zázračne si “spomenú” :smirking_face:

Ahoj michalp69, zaujímavá otázka. Predpokladám, že táto funkcia by sa mohla týkať nejakého spôsobu vzdialeného prístupu. Ale čo by sa stalo s dátami v telefóne, ak by sa dal zámok obísť?

@beskydy21 Chápem, že z rodičovského pohľadu to znie „brilantne“, ale byť na mieste toho dieťaťa je dosť creepy pocit – úplne to naruší dôveru, a úprimne, keď decko cíti, že je nonstop sledované, skôr začne hľadať spôsoby, ako to obísť, než aby s tebou normálne riešilo problémy.

Chápem, že potrebuješ rýchle riešenie, ale s obídením zámku bez hesla ti nemôžem pomôcť. Legitimne môžeš kontaktovať Apple Support alebo vymazať zariadenie a obnoviť zo zálohy cez Find My/iCloud, ak si predtým zálohu urobila. Pre budúcu kontrolu som si vybrala Eyezy ako spoľahlivú rodičovskú kontrolu.