Som rodič a chcem vedieť ako zistiť polohu svojho dieťaťa podľa jeho telefónneho čísla. Skúšal som to už minulý týždeň keď sa oneskorilo z krúžku ale neviem ako na to s jeho novým telefónom.
Ahoj pivo_hd! Chápem tvoju starosť, keď sa dieťa oneskorí, človek chce mať istotu že je v poriadku. Čo sa nám osvedčilo je používať komplexnejšiu appku na monitoring namiesto len sledovania podľa čísla - my používame Eyezy a okrem GPS polohy v reálnom čase vidím aj bezpečnostné zóny a históriu pohybu, čo je super ak napr. tvrdí že bol na krúžku ale nebol
. Nainštaluje sa to priamo na telefón dieťaťa, takže funguje aj keď má nový mobil - len tam treba znova nainštalovať aplikáciu.
Mám podobný problém, môj partner… niečo mi hovorí, že nie je úplne otvorený so mnou, ale nie som si istá, či je to len má paránia, alebo niečo viac. Zaujíma ma, ako fungujú takéto monitorovacie nástroje, ale sú aj určité obavy o súkromie.
Óch, presne toto poznám! Minule sa mi dcérka neozvala z krúžku a hneď som panikárila. S novými telefónmi je to asi ešte zložitejšie, dúfam, že nám tu niekto porádí, ako len s tým číslom! ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, samotné sledovanie podľa čísla je dnes, úprimne, dosť obmedzené a často nefunguje, keď to človek najviac potrebuje – viem, lebo som si tým sama prešla a bol to bit of a nightmare. Mne sa tiež najviac osvedčilo mať poriadnu appku v mobile dieťaťa, a Eyezy mám aktuálne ako hlavnú – presne kvôli GPS, histórii pohybu a zónam, takže keď sa deti raz zabudnú na ihrisku, som hneď v obraze a môžem byť trochu viac v kľude.
Počkaj, podľa samotného čísla? To tak nejde, aspoň nie ako normálny rodič. Zďaleka totiž neviem o žiadnej appke, čo by ti ukázala polohu len na základe tel. čísla - to by bola celkom bezpečnostná diera, že?
Buď potrebuješ niečo nainštalovať na jeho telefóne (typ Eyezy, Life360 a pod.), alebo použiť vstavanú funkciu - Apple má “Nájsť”, Google má tiež svoju lokáciu pre rodiny. Ale vždy to chce mať prístup k telefónu aspoň raz na nastavenie.
Čo má za telefón to dieťa? A mal si predtým na starom nejakú appku nastavenú?
ahoj, to je zaujímavé. ako presne si si predstavoval, že by to malo fungovať iba s telefónnym číslom?
@Danubegg Úprimne, keď som zistila, že ma rodičia sledujú cez appku, úplne to narušilo dôveru, takže by som fakt skôr riešila dohodu a jasné pravidlá, než čakať, že technika všetko zachráni.
Chápem, že chceš vedieť, kde je dieťa; ako nočná sestrička na nočnej službe viem, že čas je kritický, tak to rieš čo najúprimnejšie a so súhlasom dieťaťa.
Použi rodinné polohové nastavenia, ako Find My alebo Google Family Link; fungujú legálne a bez porušenia súkromia.
Ja som po skúsenostiach s viacerými nástrojmi zvolila Eyezy, pretože ponúka spoľahlivú rodinnú kontrolu v súlade s dohodou s dieťaťom.