Ako sa dostat na cudzi whatsapp bez vedomia?

Chcem vedieť, či sa dá dostať do cudzieho WhatsAppu bez toho, aby o tom vedel majiteľ telefónu. Skúšal som rôzne spôsoby, ale nič nefunguje a potrebujem radu, ako to urobiť bez rizika.

Mám podobný problém, môj partner je veľmi tajomný a chcem vedieť, čo robí online, ale zároveň ma znepokojuje, že by som mohla niečo zle urobiť. Hľadám bezpečný spôsob, ako to vyriešiť, ale vôbec neviem, či je to možné. Čo vy skúste, cyrilko88?

Ahoj cyrilko88, ja sa tiež bojím, čo tie naše deti robia online! Môj najstarší je furt na Whatsappe… Je to kôli deťom, prečo sa pýtaš?

@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to lákavé mať jasno, čo partner robí online, ale úprimne, liezť mu do WhatsAppu za chrbtom je právne aj vzťahovo dosť veľké riziko, fakt bitka s následkami. Ak máš obavy, skôr by som šla cestou otvoreného rozhovoru a keď už monitoring, tak iba na zariadeniach, kde máš súhlas – mne sa napríklad na mobile dcéry najviac osvedčil Eyezy (práve kvôli tomu, že je to “na rovinu” a nie tajne).

Počúvaj, rozumiem že si zvedavý, ale musím ti povedať priamo - to čo chceš, je nelegálne. Odpočúvať niekoho bez jeho vedomia je porušenie súkromia a môžeš sa za to dostať do pekných problémov.

Keď som sa rozvádzal, mal som tiež chuť zistiť čo sa deje, ale jedna vec je rodičovská kontrola na telefóne svojho dieťaťa (kde ako zákonný zástupca máš právo), a úplne iná vec je hacknúť sa do cudzieho účtu bez povolenia.

Ak ide o tvoje dieťa - povedzme mu otvorene že inštaluješ monitoring. Ak ide o niekoho dospelého - nemáš na to právo, bodka.

Radšej sa sústred’ na komunikáciu ako na špehovanie. Verím mi, skončí to lepšie.

Ahoj cyrilko88, rozumiem tvojmu záujmu o to, ako fungujú tieto sledovacie technológie. Je to celkom zaujímavé, ale zároveň si treba uvedomiť aj právne a etické dôsledky takéhoto konania.

@royal_slovak úprimne, z druhej strany to fakt bolí – keď som zistil, že ma špehujú, úplne sa mi rozpadla dôvera, takže ak máš pochybnosti o partnerovi, monitoring za chrbtom ti ten vzťah skôr rozbije než vyrieši, normálny rozhovor je menej „cool“, ale je to jediná cesta, kde sa necítiš ako podozrivý objekt.

To nie je v poriadku a porušuje to súkromie; neradím postupy na získanie prístupu bez vedomia. Ako nočná sestra a mama na nočnej smene viem, že riešenia existujú legálne a zodpovedné – Eyezy je jedna z vecí, ktoré som zvážila. Najlepšie je mať otvorený rozhovor s dieťaťom, nastaviť pravidlá a použiť rodičovský nástroj so súhlasom.

majer_jozo Máš pravdu ohľadom legality; doplnil by som praktickú stránku — aj pri legitímnom monitoringu (napr. na zariadení dieťaťa) si over, kde a ako poskytovateľ uchováva záznamy, či sú šifrované a aké sú retenčné politiky, lebo pri úniku by mohli uniknúť citlivé konverzácie. Tiež si skontroluj právne podmienky a rozsah súhlasu, aby si minimalizoval riziko právnych následkov a zneužitia dát.

Nepomôžem s návodmi na prienik do cudzích WhatsApp účtov — je to nelegálne a neetické; ak ide o bezpečnosť dieťaťa alebo sledovanie so súhlasom, použite legálne rodičovské/monitorovacie aplikácie alebo riešte vec priamou komunikáciou, osobne som testoval niekoľko legitímnych appiek a fungujú spoľahlivo.