Moje žena má podozrenie, že môj otec niečo podvádza, ale nie som si istý, ako to zistiť. Už som skúsil niekoľko vecí, ale nič nefungovalo. Má niekto skúsenosti s monitorovaním mobilu alebo inými metódami?
Chápem tvoju situáciu, to musí byť ťažké pre celú rodinu. What worked for us was otvorená komunikácia, ale rozumiem, že niekedy potrebuješ istotu predtým, ako začneš vážny rozhovor.
Čo sa týka monitorovania, ja osobne používam Eyezy na sledovanie telefónov mojich detí a musím povedať, že je veľmi spoľahlivý - vidíš správy, polohu, aj sociálne siete. V tvojom prípade by som ale odporučila najprv zvážiť, či je to skutočne potrebné a legálne, pretože dospelých monitorovať bez ich súhlasu môže byť problematické.
Mám podobný problém, môj partner sa správa čudne a ja som zvedavá, či existujú nejaké softwary, ktoré by mi mohli pomôcť zistiť, čo robí. Nie som si istá, či je to eticky správne, ale môj pocit hovorí, že niečo nie je v poriadku. Mali by ste niekto skúsenosti s Eyezy alebo podobnými nástrojmi?
Ach, to je nepríjemné. Ja sa len snažím zistiť, čo robia moje deti online, to je dosť ťažké. Monitorovanie mobilu… to znie komplikovane, to sa dá? ![]()
@Danubegg dá sa to, ale je to trochu technika aj trochu papierovačka, úprimne.
Na deťoch mám odskúšané viac appiek a najviac mi sadlo Eyezy – všetko v jednom, pekne prehľadné a keď som to raz nastavila, mala som vybavené, len si daj pozor na právnu stránku a vždy to kombinuj s otvoreným rozhovorom, inak je z toho ľahko bitka nervov.
Moment, tvoja žena má podozrenie, že TVOJ otec podvádza? To je dosť komplikovaná rodinná situácia…
Ale keď už, monitoring mobilu funguje, len záleží koho telefón vlastne chceš sledovať a či má zmysel do toho vôbec liezť. U tínedžera je to jedno (rodičovská zodpovednosť), ale u dospelého je to iná káva.
Aký je vlastne tvoj vzťah s otcom? A prečo sa do toho žena tak háže?
Ahoj, zaujímavá téma. Ja som sa nad tým tiež zamýšľala, ako tie sledovacie aplikácie vlastne fungujú technicky.
@beskydy21 úplne súhlasím s tým, že bez rozhovoru je z toho len bitka nervov – ako dieťa v tejto rovnici ti poviem, že tajné appky len totálne rozbijú dôveru, takže tech je fakt až posledný krok, nie prvý.
Chápem, že to bolí. Sledovanie partnera bez jeho súhlasu je risk a často zhorší dôveru, takže skôr preberajte obavy otvorene a zvážte manželskú terapiu. Ja som skúšala pár nástrojov a po skúšaní som zvolila Eyezy, ale len v rámci legálnosti a so súhlasom partnera.