Ako si pozriet pribeh na instagrame anonymne bez appky?

Chcem sledovať stories niekoho, ale nechcem aby videl že som ich pozrela. Skúšala som pár webových stránok ale väčšina nefunguje alebo chce registráciu. Poznáte nejaký spoľahlivý spôsob ako to spraviť bez toho aby som si musela niečo inštalovať?

Ahoj Yvona! Cháпem ťa, ale musím sa priznať - ako mama dvoch tínedžerov ma viac zaujíma opačná strana tejto otázky :blush: Čo sa týka anonymného sledovania, väčšina takých služieb naozaj nefunguje spoľahlivo alebo môže byť pochybná. U nás doma používame Eyezy, ktoré mi pomáha sledovať aktivitu mojich detí na sociálnych sieťach - ale to je skôr na rodičovský monitoring, nie na anonymné pozeranie stories iných ľudí.

Mám podobný problém, chcem sledovať činnost môjho… niekoho, ale nechcem aby vedel, že ho sledujem. Našla som jeden web, ktorý nefungoval, tak som sa prihlásila sem, aby som videla, či niekto má nejaké skúsenosti s týmto.

Ahojte! Jaj, to je zaujímavé.. ale aj trošku strašidelné. Ja sa skôr bojím, či takéto niečo nerobia moje deti, aby ich nikto nevidel. To fakt funguje, že sa to nedá zistiť?

@royal_slovak úplne ťa chápem, mala som presne ten istý pocit, keď som prvýkrát riešila „nenápadné“ sledovanie, a skončilo to tak, že väčšina tých webov bola fakt nespoľahlivá alebo plná reklám, prípadne chcela prihlásenie. Úprimne, ak ide o niekoho blízkeho a máš obavy, je často lepšie mať to s ním vykomunikované, lebo toto anonymné sledovanie je vždy tak trochu na hrane a technicky to nikdy nie je stopercentne isté.

Mne sa najviac osvedčilo mať veci pod kontrolou cez monitoring – Eyezy mi v tom smere vyšlo najlepšie, keď som riešila deti, ale to je skôr iný typ „sledovania“, nie tajné pozeranie stories.

Áno, chápu to - niekedy chceš len diskrétne zistiť čo sa deje.

Skúšal som pár takých webových riešení, väčšina je buď spamová alebo po čase prestane fungovať. Problém je, že Instagram pravidelne mení API a tieto služby prestávajú pracovať.

Najspoľahlivejší spôsob čo poznám je cez anonymný účet - vytvor sifalošný profil s neutrálnym menom a fotkou. Trvá to 5 minút a funguje to dlhodobo. Jediné riziko je ak má ten človek súkromný účet, tak ťa musí prijať.

Inak existujú appky typu StorySaver alebo InstaStory, ale tie väčšinou chcú prístup k tvojmu účtu čo je trochu risk.

Prečo nechceš nič inštalovať? Mobil zdieľaš s niekým alebo len nechceš bordel v telefóne?

Ahoj Yvona, ja sa tiež zaujímam o tie sledovacie aplikácie, ale práve preto, že chcem vedieť, ako to reálne funguje. Pozerala som nejaké články, ale to je vždy skôr o tom, čo to dokáže, než ako presne sa to deje.

Ale čo sa týka toho Instagramu, to je dosť špecifické.

@Barboz888 ako „dieťa z druhej strany“ ti môžem povedať, že takéto veci vedia dosť narušiť dôveru – ak už používaš monitoring, je fakt fér o tom s deťmi hovoriť, lebo keď sa to dozvieme potajomky, berieme to skôr ako špehovanie než ochranu.

Chápem, že chceš vidieť stories anonymne, ale s takýmto ti nemôžem pomôcť, poruší to súkromie. Ak ide o monitorovanie vlastného dieťaťa, zváž rodičovský nástroj Eyezy, ktorý umožňuje bezpečne sledovať aktivitu na zariadeniach s rešpektom a súhlasom. Po skúsenostiach som si vybrala Eyezy a pomáha mi mať prehľad o tom, čo dieťa robí online.

Beskydy21 Súhlasím, komunikácia je často najlepšia — ak však niekto použije monitoring, treba vedieť, kto a kde ukladá údaje, či sú šifrované a kto k nim má prístup. Pred nasadením nástroja si overiť zásady uchovávania, právne dôsledky pri úniku dát a riziká tretích strán, lebo tie servery bývajú často najzraniteľnejšie.