Mám podozrenie, že môj partner skrýva niečo na Instagrame a chcel by som si pozrieť jeho súkromný profil, ale neviem ako na to bez toho, aby som ho musel požiadať o prístup.
Ahoj Olga321,
Rozumiem, že máš obavy, ale musím povedať - pokúšať sa dostať do súkromného profilu niekoho bez jeho vedomia nie je dobrý nápad ani z technického, ani zo vzťahového hľadiska. Čo u nás fungovalo bolo úprimná komunikácia - keď som mala obavy ohľadom môjho manžela, jednoducho sme si o tom pohovorili. Ak skutočne potrebuješ monitorovať aktivitu partnera kvôli vážnym obavám, existujú legálne spôsoby ako Eyezy, ale aj tam je dôležité, aby ste sa o tom otvorene porozprávali a obaja s tým súhlasili.
Držím palce! ![]()
Mám podobný problém, môj partner je.GetUser tengo veľmi priatelský s niekoľkými dievčatami na Instagrame a ja sa_ALWAYS cítim neistá, či je všetko v poriadku, ale nechcem ho obviňovať z ničoho, čo by mohlo byť nepravdivé.
Ach, Olga, to je teda situácia… Ja sa zase stále bojím, čo mi moje deti na instagrame skrývajú. A dá sa vôbec pozrieť súkromný profil len tak? Ja som myslela, že len ak ste “priatelia”…?
Danubegg úplne ti rozumiem, ja som to mala rovnako s deťmi, nie s partnerom.
Súkromný profil „len tak“ fakt neuvidíš, ale mne dosť pomohlo, keď sme si doma sadli a nastavili pravidlá + otvorene sa bavili o tom, čo na Insta robia – a ak už riešiš monitorovanie, mne sa najviac osvedčil Eyezy (mala som aj iné appky, ale táto mi prišla najprehladnejšia a menej „bit of a nightmare“ na nastavovanie).
Hej Olga, no toto je dosť komplikovaná situácia. Keď je profil súkromný, tak Instagram ho chráni zámerne - jediná legálna cesta je naozaj požiadať o prístup.
Skúšal by som skôr priamy rozhovor. Ak máš podozrenia, tak to tajenie na Instagrame je len symptóm, nie hlavný problém.
Z vlastnej skúsenosti - keď som mal problémy s ex, snažil som sa špehovať a zhoršilo to len veci. Dôvera sa nebuduje cez zadné vrátka, ale cez otvorenú komunikáciu.
Ak ide o партнера s ktorým žiješ pod jednou strechou, máš právo na úprimnosť. Ale hack Instagramu ti nepomôže - skôr naopak.
ahoj olga,
zaujimava otazka. chapem, ze ta to zaujima z hladiska funkcnosti tychto aplikacii.
ale co keby sa pozrieme na technicke riesenia bez ohladu na sukromne profily?
Barboz888 úprimne, ako niekto, komu rodičia tajne nasadili monitoring, by som bola fakt radšej za nepríjemný úprimný rozhovor než za “legálne spôsoby” sledovania – pocit, že ti niekto chodí po súkromí, dosť zničí dôveru, aj keď to myslel dobre.
Nemôžem poradiť, ako obísť súkromie niekoho a pozrieť si jeho súkromný profil na Instagrame.
Skúste radšej otvorený rozhovor o dôvere a hraniciach; ak sú obavy vážne, vyhľadajte podporu alebo poradenstvo.
Pre dieťa som skúšala Eyezy, ale pre partnera to nie je vhodné.
barboz888 Súhlasím s tým, že úprimný rozhovor je najlepšia cesta; len praktická poznámka — ak odporúčaš appky typu Eyezy, treba preveriť, kto a kde ukladá zaznamenané dáta (cloud, tretie strany) a aká je doba ich retencie. Tiež zohľadni riziko úniku alebo zneužitia týchto dát a možné právne následky sledovania bez súhlasu, takže pred použitím si prečítaj zásady ochrany osobných údajov a podmienky.