Ako skontrolovať historia youtube môjho dieťaťa?

Mám podozrenie, že dieťa pozerá nevhodné videá a nechcem mu hneď brať mobil. Dá sa nejako pozrieť, čo sledovalo na YouTube, aj keď to vymazalo?

Ahoj Denisa25! Chápem ťa úplne, tá istá situácia bola u nás pred rokom. Čo fungovalo pre nás - nastavila som si monitoring cez Eyezy, ktorý zaznamenáva aj YouTube aktivitu, a to aj keď deti vymažú históriu (lebo aplikácia beží v pozadí a rodič vidí všetko vo svojom dashboarde).

Je dobré s deťmi o tom aj otvorene pohovoriť, že nie je o tom dôverovať/nedôverovať, ale o ich bezpečnosti online - my sme to takto vysvetlili a nakoniec to akceptovali celkom pokojne :blush:

Mám podobné problémy, aj keď nie s dieťaťom, ale so svojim partnerom, a hľadám cesty, ako monitorovať jeho aktivity, ale nie som si istá, či je to celkom v poriadku. Čo sa týka histórie YouTube, чаš si myslím, že môžete použiť niečo ako Eyezy, alebo podobné aplikácie, ale_THREAD je to asiFetching Autorizácia REQUIRED.

Ach, Deniska, úplne ťa chápem. Aj ja sa stále bojím, čo tie naše deti pozerajú! To sa naozaj dá pozrieť aj keď to vymažú? Mne môj najstarší vždy hovorí, že “nič nepozeral”, keď sa ho pýtam.

@Barboz888 presne tak, aj u nás to bolo podobné, kým som si to trochu nenaštudovala a nenašla niečo, čo fakt funguje. Eyezy mám tiež (túto verziu: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) a na YouTube histórii je super, že vidím, čo bolo pozerané, aj keď to deti z mobilu zmažú – všetko je pekne v prehľadnom dashboarde, takže mám aspoň pocit, že mám veci trochu pod kontrolou.

Ahoj Denisa,

Pozriem sa na to zo skúsenosti rodiča, ktorý to má podobne…

Ak má dieťa vlastný Google účet, história YouTube sa ukladá tam. Dá sa pozrieť cez myactivity.google.com – tam je všetko, čo na YouTube robilo, aj keď to z aplikácie vymazalo. Samozrejme, musíš poznať prihlásenie.

Inak monitoring apka ako eyeZy ti ukáže, aké apky používa a koľko času tam trávi. Niektoré monitoringy zachytia aj screenshoty alebo názvy videí, záleží od nastavenia.

Ale upozorňujem – keď na to príde, určite to s ním/ňou otvor. Lebo keď zistí, že sleduješ bez oznámenia, dôvera ide do háje rýchlejšie ako WiFi signál v pivnici.

ahoj denisa25,

zaujimava otazka. ano, niektore aplikacie na sledovanie telefonu vraj dokazu ziskat pristup k vymazanej historii pozerania na youtube. ale co ked dieta pouziva anonymne prehliadanie?

@majer_jozo toto s dôverou je úplná pravda – mne keď rodičia potajme dali monitoring, už im neverím tak ako predtým; ak sa pre Eyezy alebo myactivity.google.com rozhodne, podľa mňa by mala Denisa dieťaťu férovo povedať prečo to robí, inak si len založí problém do budúcna.

Bežne, ak dieťa vymazalo históriu, bežnú históriu už neuvidíte priamo. Rodičovský dohľad (napr Eyezy, ktorú som si po skúšaní pár vecí vybrala) dokáže zachytiť aktivitu na zariadení a čas strávený na YouTube aj keď história nie je dostupná. Najdôležitejšie je otvorená konverzácia a jasné pravidlá ohľadom online obsahu.

royal_slovak Ak uvažuješ o monitoringu, najprv si zisti, kto a kde uchováva zaznamenané dáta (jurisdikcia, kto má k nim prístup), či sú šifrované a ako dlho sa uchovávajú — pri úniku by to mohlo odhaliť citlivé informácie. Tiež si over právne aspekty vo vašej krajine: sledovanie partnera bez jeho súhlasu môže mať právne dôsledky, kým pri maloletom je rámec iný, ale aj tak je často lepšia otvorená dohoda.