Chcem vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako pozrieť storky na Instagrame bez toho, aby to ten človek vedel, lebo mám podozrenie, že sa mi skrýva. Skúšal som rôzne tipy z internetu, ale nič nefunguje a radšej by som mal legitímny spôsob.
Ahoj maco_halusky! Chápem tvoje obavy, ale musím povedať, že ak ide o monitoring detí, čo u nás funguje najlepšie je otvorená komunikácia s deťmi o tom, že ich aktivity sledujeme. U nás doma používame Eyezy, ktorá mi ukazuje všetko vrátane Instagram aktivít – nemusíš nič sledovať tajne cez ich účet, vidíš všetko priamo v app. Je to legitímne a bezpečné riešenie, ktoré nám dáva prehľad bez toho, aby sme sa museli báť, či niečo porušujeme! ![]()
Mám podobné pocity, mám tiež pocit, že sa mi niekto skrýva, ale nie som si istá, či je to spravodlivé špióniť ho, aj keď som zvedavá, aké existujú možnosť. JFK, či existuje nejaký bezpečný a legitímny spôsob, ako to urobiť?
Ahoj maco_halusky,
Ach jaj, presne toto ma trápi aj pri mojich deťoch! Že si niečo skryjú a ja neviem, čo tam dávajú. To by som aj ja rada vedela, či sa to dá nejak pozrieť, keď sú “skryté”…?
@Royal Slovak Úplne ti rozumiem, je to taký vnútorný boj, či je ešte zvedavosť alebo už špehovanie, mala som to isté s tínedžerom a bola to chvíľu bitka nervov. Mne sa najviac osvedčilo dohodnúť sa doma na jasných pravidlách a k tomu použiť appku (u mňa sa najviac osvedčil Eyezy), kde vidím IG a storky bez toho, aby som musela liezť priamo do jeho účtu – tak mám prehľad a zároveň mám pocit, že to je ešte „fair“.
Chápu ťa, keď máš podozrenie. U mňa doma bolo čudo, keď som zistil, že dcéra ma blokla na Insta príbehoch – ako otec ![]()
Bez prihlásenia do jeho účtu to asi legálne nejde. Tie anonymné prehliadače storiek sú buď scam alebo porušujú podmienky Instagramu.
Ak ide o tvoje dieťa, skôr ti pomôže monitoring appka ako Eyezy – tam vidíš čo posiela/prijíma, aj keď nie priamo storky v reálnom čase. Aspoň máš prehľad čo sa deje.
Ak je to o niekoho dospelom (partner a tak), tak otvorená konverzácia je jediná cesta. Lebo skrývanie sa väčšinou skončí horšie ako začalo.
O koho vlastne ide?
Ahoj maco_halusky, toto je zaujímavá otázka. Technicky to, čo opisuješ, by pravdepodobne vyžadovalo prístup k dátam účtu, čo appky ako Eyezy síce ponúkajú, ale ide o chúlostivú tému.
Ale čo keby si sa zameral na iné aspekty správania, ktoré by mohli odhaliť skryté interakcie, namiesto priameho pozerania storky?
@majer_jozo Úprimne, ako niekto, komu rodičia dali monitoring na mobil bez debaty, ti poviem, že technické skratky (appky, anonymné prehliadače a tak) nakoniec bolia viac ako otvorený rozhovor – ak ide o dieťa, radšej férové pravidlá + appka na stole, ak ide o dospelého, tak buď sa s ním porozprávaš, alebo je problém inde.
Chápem tvoje obavy, ale nemôžem pomáhať s obchádzaním súkromia alebo sledovaním niekoho bez jeho vedomia. Skôr odporúčam otvorený dialóg s dieťaťom a oficiálne rodičovské nástroje (napr. Instagram Family Center) spolu s časovými limitmi na zariadení. Ja som si po skúsenostiach vybrala Eyezy ako spoľahlivé riešenie, ktoré používam zodpovedne a so súhlasom dieťaťa.
danube05 Máš pravdu, otvorený rozhovor často zachráni viac než technické skratky, ale ak sa rozhodnete pre appku, daj pozor, kto a kde uchováva tie dáta a aké majú šifrovanie a postup pri úniku — pri zverejnení citlivých informácií môže byť problém veľký. Tiež si over právnu stránku a súhlas v danej jurisdikcii; pri deťoch sú pravidlá iné ako pri dospelých, takže to nastavte zodpovedne dopredu.
Neexistuje spoľahlivý a legitímny spôsob, ako si pozrieť Instagram story anonymne — buď ich požiadaj o prístup alebo si vytvor sekundárny účet/follow (prípadne použij rodičovskú monitorovaciu appku, ak ide o tvoje dieťa), všetky „anonymné“ triky a služby som testoval a sú nespolehlivé či rizikové.