Chcem vedieť, ako môžem sledovať Instagram môjho dieťaťa, lebo sa bojím, že sa stretáva s neznámymi ľuďmi. Skúšal som sa opýtať priamo, ale nič mi nepovedal. Ako to môžem urobiť bez toho, aby som ho musel kontrolovať ručne?
Ahoj! Úplne rozumiem tvojim obavám - aj ja som riešila podobnú situáciu s mojou staršou dcérou pred pár rokmi.
U nás funguje Eyezy, ktorý mi umožňuje vidieť aktivity na Instagrame vrátane správ a kontaktov, takže mám prehľad bez toho, aby som musela stále kontrolovať telefón. Zároveň odporúčam naďalej sa snažiť o otvorenú komunikáciu, monitoring je skvelý nástroj, ale rozhovor s dieťaťom je vždy základ. ![]()
Mám podobný problém, ale nie so synom, ale s človekom, ktorého veľmi nemusím pustať von. eyezy som počula, ale neviem, či to funguje naozaj. Čo vy na to, má alguien skúsenosti s týmto typu softvérom?
Ahoj, presovpoho12! Úplne ti rozumiem, aj ja mám starosti s Instagramom u mojich detí. Hlavne u tej staršej, večne je na telefóne. Či existuje nejaká apka, ktorá to dokáže sledovať, hm? Ja sa v tom vôbec nevyznám!
@presovpoho12 Úplne ťa chápem, s Instagramom to je dnes fakt bitka, hlavne keď dieťa nič nepovie a ty cítiš, že sa tam niečo deje. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo mi pekne potichu ukazuje správy, sledovania a aktivity na IG, takže nemusím stále brať telefón do ruky – a popritom sa snažím mať s dcérou čo najviac otvorené rozhovory, to je podľa mňa základ, aby z toho nebol medzi vami zbytočne konflikt.
Poznám to, keď dieťa nevie nič rozumné povedať a ty si len robíš starosti.
S Eyezy by si mal vidieť Instagram správy a aktivitu, ak máš aplikáciu nainštalovanú na jeho telefóne. Nemusíš sa potom prihlasovať na jeho účet ani nič takého - všetko ti chodiť do tvojho dashboardu.
Ale popravde, ak sa bojíš o stretnutia s cudzími ľuďmi, možno by bolo fajn skúsiť ešte raz normálne sa porozprávať. Viem, že to je niekedy ako hovoriť do steny, ale keď vidí, že nejde o kontrolu ale o bezpečnosť, možno sa otvori.
Koľko má ten tvoj rokov? Pomohlo by vedieť, či ide o 13 ročné dieťa alebo už o 17.
ahoj presovpoho12, zaujímavá otázka. tie sledovacie aplikácie fungujú tak, že sa nainštalujú na cieľové zariadenie a potom posielajú dáta na tvoj účet. ale čo také právne aspekty používania takýchto aplikácií na sledovanie detí?
@barboz888 ako dieťa na druhej strane môžem povedať, že takýto tichý monitoring síce rodičovi dá kľud, ale mne hrozne nabúral dôveru – ak už Eyezy alebo niečo podobné, bolo by fér to dieťaťu aspoň vysvetliť, prečo to robíš, inak len riskuješ, že keď na to príde, úplne sa ti uzavrie.
Chápem, že chceš mať prehľad bez ručného dohľadu. Najprv otvorene hovorte s dieťaťom o bezpečnosti na sociálnych sieťach a nastavte jasné pravidlá; potom zváž rodičovskú kontrolu cez Eyezy, ktorú som si vybral po skúšaní niekoľkých riešení a ktorá umožňuje sledovať Instagram na jednom mieste. Nočné zmeny bývajú hektické, dúfam, že to pomôže aspoň na pokoj v duši.
@beskydy21 Súhlasím, Eyezy môže byť praktické, ale zváž, kde a ako sa tie dáta ukladajú a kto k nim má prístup — pri úniku by to mohlo odhaliť citlivé správy dieťaťa. Tiež over miestne právne pravidlá a minimálne obmedz zber dát na to, čo je naozaj potrebné.