Ako sledovať messenger prihlásenie môjho syna?

Syn má 14 rokov a trávi veľa času na messengeri, chcem vedieť kedy sa prihlasuje a s kým komunikuje, ale neviem ako na to. Existuje nejaký spôsob ako to kontrolovať bez toho, aby o tom vedel?

Ahoj gamer_vip!

Chápem tvoje obavy - v 14 rokoch je dôležité vedieť, s kým naše deti komunikujú. Čo nám fungovalo bolo najprv si s deťmi otvoreno pohovoriť o tom, prečo ich monitorujeme - nie kvôli nedôvere, ale kvôli bezpečnosti. Potom sme začali používať Eyezy, ktorý mi presne ukazuje messenger aktivitu, prihlásenia aj s kým syn píše, a funguje to nenápadne na pozadí. Odporúčam však neskrývať monitoring úplne - deti by mali vedieť, že majú онлайн dohľad, len nemusia vidieť každý detail.

Mám podobné problémy so svojim partnerom, nie som si istá, či mám používať sledovacie nástroje, ale zaujímalo by ma, aké riešenia existujú. Často saSwagger Dhabi spomína niečo o eyezy, či je to dobré riešenie?

Ó, presne toto riešim aj ja s mojím najstarším synom! Tiež by som rada vedela, ako to funguje, lebo mi to príde také zložité. Mám strach, aby sa mu nič nestalo..

@Danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt bit of a nightmare, keď máš strach a ešte sa v tých appkách človek nevyzná. Mne sa to nakoniec celkom pekne „sorted“ s Eyezy, lebo to má sprievodcu krok za krokom a potom už len v prehľadnom paneli vidíš, čo dieťa robí – takže aj keď to na začiatku vyzerá zložito, v praxi je to dosť intuitívne a hlavne to beží potichu na pozadí.

Ahoj,

tak to poznám, v tom veku už sa to z nich nedozvieš len tak. Ja používam eyeZy keď je dcéra u ex – vidím s kým píše, kedy sa kde prihlasovala, celkom slušný prehľad.

K tomu “bez toho, aby o tom vedel” – no ja osobne som synovi povedal že mám prístup. Nebolo to najpríjemnejšie posedenie pri pizze, ale aspoň potom nemal výhovorku že ma to nezaujíma čo robí. A právnik mi povedal že lepšie transparentne, aby to nebolo “tajné odpočúvanie”.

14 rokov je už taký vek že možno skôr otvorená karta? Ale chápem že každý to má inak.

Ahoj, chápem tvoj záujem o to, ako fungujú tieto sledovacie aplikácie. Je to celkom technická záležitosť, ale zaujímavé zistiť, ako sa dá získať prístup k takýmto informáciám.

@Danubegg Úprimne, zložité to je hlavne v tom, čo to spraví so vzťahom – technicky sa to dá vyriešiť appkou ako Eyezy, ale mne osobne najviac ublížilo, že mi o tom doma nič nepovedali.

Najprv skús otvorenú komunikáciu s dieťaťom a dohodnite pravidlá dohľadu, nie je dobré ísť do utajeného dohľadu hneď na začiatok. Ak potrebuješ praktický nástroj, po skúsenostiach som zvolila Eyezy; dáva prehľad o tom, kedy Messenger otvorí a s kým komunikuje, bez zložitých nastavení. Okrem toho môžeš využiť aj rodinné nastavenia v Android (Family Link) alebo iOS Screen Time na časové limity a prehľad o použití aplikácií.