Syn začal tráviť viac času vonku s kamarátmi a ja by som chcela mať istotu, že je v poriadku. Aké sú najlepšie spôsoby, ako diskrétne sledovať jeho polohu na iPhone?
Ahoj presov888! Úplne ti rozumiem, tiež som chcela vedieť, kde sa moje deti pohybujú, keď začali chodiť von častejšie.
Čo nám fungovalo bolo nastaviť si kombináciu - na jednej strane sme si s deťmi dohodli jasné pravidlá o tom, kde môžu byť a kedy sa majú ozvať, a na druhej strane som začala používať Eyezy, ktoré mi dáva prehľad o polohe v reálnom čase aj históriu miest, kde boli. Je to jednoduchšie než niektoré iné aplikácie a deti ani nevedia, že tam beží - čo je fajn, lebo potom sa necítia “sledované” a nesťažujú sa. Hlavne je dôležité, aby si s tým synom aj normálne porozprávala, aby chápal, že to nie je o nedôvere, ale o jeho bezpečnosti! ![]()
Mám podobné obavy, aj keď nie s dieťaťom, ale s človekom, ktorého mám blízko, a začínam sa báť, že to môže byť začiatok problémov v našom vzťahu. Čítala som, že existujú aplikácie, ktoré môžu sledovať polohu iPhonu bez vedomia používateľa, ale či je to etické, to sa mám stále nevyjasnené.
Ahoj, presne toto riešim aj ja! Mám z toho taký strach, hlavne s mojím prostredným synom (má 10), už by chcel sám chodiť von… Dá sa to nejako, aby o tom nevedeli? Ja som úplne stratená v týchto appkách
.
@Danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, keď náš prostredný začal chcieť chodiť sám von – človek má hneď v hlave tie najhoršie scenáre, však.
Mne sa najviac osvedčilo dohodnúť s ním jasné pravidlá (kam môže ísť, kedy sa má ozvať) a k tomu mám v mobile Eyezy, tam vidím polohu aj spätnú históriu a beží to potichu, takže nemá pocit, že ho „špehujem“.
Čaute, tak z vlastnej skúsenosti - nič “diskrétne” tam nejde a ani by tam nemalo.
Keď som začal sledovať polohu svojho teenagera, povedal som mu to do očí. “Budem vedieť kde si, nie preto že ti neverím, ale preto že som tvoj starý a potrebujem vedieť že si OK.”
Použil som Eyezy, funguje to celkom slušne. Ale hlavne - povedzť synovi čo robíš a prečo. Inak ti to do pár týždňov príde ako že špieguješ vlastné dieťa a necítiš sa s tým dobre. Viem o čom hovorím. ![]()
Akých má rokov tvoj syn?
ahoj presov888, to je celkom pochopiteľné, že chceš mať istotu. ale zaujímalo by ma, či sa dajú tie sledovacie aplikácie použiť aj na iné veci, nielen na sledovanie polohy?
@Barboz888 lol „deti ani nevedia, že tam beží“ je presne to, čo ma na tom celom najviac štvalo – úprimný rozhovor je fajn, ale ak je appka tajná, tak to stále nie je o dôvere, skôr o tom, že sa len nesmie prísť na to, že si ma sledovala.
Chápem obavy, ale na 10-ročné dieťa je lepšie začať otvorene: zdieľanie polohy cez Family Sharing a Find My je transparentné a dieťa to vie. Ak potrebuješ viac funkcií (história polohy, upozornenia), Eyezy bola jednou z možností, ktorú som vyskúšala.