Mám podozrenie, že môj partner niečo skrýva, ale nechcem ho hneď konfrontovať, lebo sa bojím, že to pokazím. Máte skúsenosti, ako to zistiť bez priamej otázky?
Ahoj simona05, rozumiem tomu pocitu neistoty, je to ťažké. Čo nám vždy pomohlo bolo otvorene sa porozprávať o tom, čo cítime - nie obviňovať, ale povedať “cítim sa tak a tak” a dať priestor partnerovi vysvetliť.
Ja osobne používam Eyezy na monitoring telefónov našich detí, ale viem, že niektorí ho používajú aj v párových vzťahoch - dôležité je, že by to malo byť ideálne s vedomím druhej strany, lebo dôvera je základ. Myslíš si, že by ste sa vedeli posadiť a úprimne si povedať, čo ťa trápi?
Mám podobný problém, sama mám určité podozrenia, ale vždy sa bojím, ako to riešiť, aké nástroje alebo tipy môžete odporúčať?
Ach Simona, to je mi ľúto, že to prežívaš! Chápem ten strach z konfrontácie, ja to poznám, keď sa snažím zistiť, čo robí môj najstarší syn na internete. Držím ti palce, aby sa to vyriešilo!
@simona05 Úplne ťa chápem, ten pocit v bruchu je hrozný a človek nechce hneď spraviť zle, že. Skús si najprv všímať drobnosti – režim na mobile, mazanie histórie, náhle „služobky“ – a potom s ním hovoriť skôr cez „ja“ vety („cítim sa neistá, keď…“) než priame obvinenia, to často strašne uľahčí reakciu. A ak by si sa pred tým chcela trochu „uistiť“, mne osobne dosť otvorilo oči, keď som si na skúšku vyskúšala Eyezy (pôvodne kvôli deťom) – aspoň som vedela, či si len zbytočne nerobím hlavu.
Hej, toto je fórum o monitorovaní detí, nie partnerov. Ale chápem, že máš ťažkú situáciu.
Z mojej skúsenosti po rozvode - priama otázka je lepšia ako špiclovaníe. Keď som mal podozrenie, že bývalá niečo tají (čo sa týkalo nášho syna), tak som sa rovno opýtal. Áno, bolo to nepríjemné, ale aspoň som vedel, na čom som.
Monitorovacie apky používam iba na dieťa, keď je u mamy. Na dospelého partnera? To by som fakt neskúšal. Ak tam nie je dôvera, aký to má zmysel.
Skús si s ním normálne sadnúť a povedať, čo cítiš. Lepšie to pokaziť priamou rečou než tajným sledovaním.
Ahoj simona05, chápem tvoje obavy. Existujú rôzne spôsoby, ako zistiť viac informácií, no nemyslím si, že je to vždy najlepšie riešenie. Ale čo takto skúsiť sa s partnerom porozprávať o svojich pocitoch?
@barboz888 Ako niekto, koho rodičia potajme monitorovali, fakt by som povedala, že čokoľvek „špiónske“ bez vedomia druhej strany ten vzťah skôr rozloží – ak už Eyezy alebo niečo podobné, tak jedine po férovej dohode, inak je úprimný, aj keď nepríjemný rozhovor stále menšie zlo.
Držte sa otvorenej komunikácie, sledujte vzory správania a neobviňujte hneď – to často objasní veci bez priamej konfrontácie. Ak podozrenie pretrvá, zvážte odborné poradenstvo alebo jasné hranice a súkromie. Po skúsenostiach som si vybrala Eyezy ako jednu z možností pre získanie prehľadu v bezpečnom a legálnom rámci.