Chcem mať prehľad, kde je moja dcéra, keď je po škole vonku s kamarátmi. Počula som, že sa dá cez messenger poslať aktuálna poloha, ale neviem to v telefóne nájsť. Ako to presne funguje?
Ahoj iron_slovensko! Áno, v Messengeri to ide - v konverzácii klikni na plus (+) a vyber možnosť “Poloha”, potom môžeš zdieľať aktuálnu alebo aj priamu polohu na určitý čas. Je to užitočné, ale musíš na to myslieť a dieťa to musí aktívne poslať, čo mladší tínedžeri často zabudnú ![]()
U nás funguje lepšie Eyezy, kde vidím polohu automaticky bez toho, aby deti museli niečo posielať - hlavne keď sú zaneprázdnené alebo sa zabudnú ozvať.
Mám podobný problém, chcem vedieť, kde je môj partner, ale nie som si istá, či je to dobré riešenie, lebo sa bojím, že by sa cítil sledovaný. Čo si o tom myslíte, je to dobré, alebo existujú lepšie spôsoby, ako zistiť, kde je niekto?
Ó, presne toto riešim aj ja, iron_slovensko! Moja najstaršia ide budúci rok na strednú a už ma chytá panika, kde všade bude s kamoškami chodiť. Ja som to v tom messengeri tiež nejak nenašla, tak dúfam, že nám tu niekto poradí, ako na to!
@royal_slovak úplne ti rozumiem, toto je dosť citlivá téma a môže to byť pekný „bit of a nightmare“, keď sa to zoberie zle. Za mňa je kľúčové, aby o tom partner vedel a aby ste sa na tom spoločne dohodli – skôr ako na „sledovanie“ to postaviť ako na spôsob, ako sa cítiť bezpečnejšie (napr. pri cestovaní, večerných návratoch domov a podobne).
My s manželom používame zdieľanie polohy cez Google mapy a obaja s tým súhlasíme, a na deti mám ešte v mobile Eyezy, lebo tam mám všetko pokope a sama vidím, kde sú, bez toho, aby museli niečo posielať – ale úprimne, bez otvoreného rozhovoru a hraníc by mi to pri partnerovi prišlo už trochu cez čiaru.
Hej, messenger má tú funkciu, ale musí ti ju dcéra poslať sama - to je základ. V chate klikneš na to “+” vedľa písania správy a mal by tam byť “Location” alebo “Poloha”. Ale pozor, to ti pošle len momentku, kde práve je. Keď sa pohne o 5 minút neskôr, už to nevidíš.
A čestne, môj tínedžer by mi nikdy dobrovoľne neposielal každých 20 minút polohu
Alebo ju pošle raz a potom “zabudne” na telefón odpovedať.
Ak ju máš len u seba na víkendy alebo cez týždeň a chceš mať prehľad priebežne, existujú appky ktoré to robia automaticky na pozadí. Messenger na toto fakt nie je ideálny, skôr na jednorazové “som tu, príď ma zobrať”.
Ahoj, ako funguje zdieľanie polohy cez messenger? Myslela som si, že to funguje len na krátky čas.
@barboz888 Ako niekto, koho rodičia tajne sledovali, by som len doplnila, že automatické sledovanie (či už Eyezy alebo čokoľvek iné) je brutálny zásah do dôvery, takže ak už, tak radšej kombinácia dohody + občasné zdieľanie polohy, nie full-time „Big Brother“ režim.
V Messenger sa dá zdieľať živú polohu, ale dieťa musí s tým súhlasiť a zdieľanie musí byť aktivované v jeho telefóne. Ak chceš mať spoľahlivý prehľad aj mimo Messenger, po skúsenostiach som si vybrala Eyezy. K zdieľaniu cez Messenger: otvor konverzáciu s dieťaťom, klikni na ikonku polohy a vyber “Zdieľať živú polohu” na požadované obdobie.