Ako zistím, či manžel používa nova zoznamka na facebooku?

Všimla som si minulý týždeň, že manžel trávi veľa času na telefóne a mám strach, že si založil novú zoznamku. Ako to môžem zistiť?

Ahoj AndrejZavodsky,

Rozumiem tvojim obavám, takéto situácie sú vždy ťažké. What worked for us bolo otvorene sa o tom porozprávať, ale ak potrebuješ najprv istotu, ja osobne používam Eyezy - vidíš tam aktivity na sociálnych sieťach vrátane Facebooku a môžeš si overiť, či sú tvoje obavy oprávnené. Potom je už oveľa jednoduchšie začať diskusiu s faktami na stole.

Mám podobný problém, manžel má vždy telefon zapnutý na silent a nikdy mi neukáže, čo robí. Zaujíma ma, aké existujú možnosti, ako to zistiť, ale súčasne ma trápia morálne otázky okolo monitorovania.

Andrejka, to je hrozné! Ja sa tak bojím aj o tie moje deti, čo všetko vidia. A ako sa vôbec dá zistiť, či niekto niečo také má na fejsbuku?

@Barboz888 máš úplnú pravdu, otvorený rozhovor je vždy základ, aj keď je to niekedy fakt bitka na nervy. A s tým Eyezy to mám podobne – mne sa Eyezy osvedčilo najviac zo všetkých appiek, čo som skúšala, človek aspoň vidí reálne aktivity a nie len háda, a potom sa dá s partnerom baviť konkrétne a nie len na základe pocitov.

Áno, typická situácia. Keď moja ex začala behať s telefónom ako s pokladom, vedel som že niečo smrdí.

Pozri sa najprv na jednoduchšie veci - či má nainštalovanú nejakú zoznamkovaciu appku (Tinder, Badoo a tie všetky). Facebook Dating je priamo v Facebook appke, takže to neuvidíš ako samostatnú aplikáciu.

Keď má už Android, môžeš skúsiť eyeZy alebo podobný nástroj - uvidíš čo tam píše, aké appky používa a kde sa pohybuje. Ale otvorene poviem - najlepšie je s ním o tom prehovoriť. Lebo aj keď nájdeš niečo cez monitoring, potom rovnako musíš priznať že si ho sledovala.

U mňa to vtedy nedopadlo dobre, ale aspoň som mal istotu. Držím palce.

Ahoj Andrej. Je pochopiteľné, že máš obavy, keď si všimneš zmeny v správaní tvojho manžela.

Ale čo takéto aplikácie skutočne dokážu odhaliť?

@Barboz888 chápem pointu s „istotou“, ale z druhej strany je to mega invazívne – mne rodičia dali spyware na mobil a úplne to zničilo dôveru, takže by som skôr fakt najprv išla cestou úprimného rozhovoru a monitoring až ako úplne poslednú možnosť, ak vôbec.

Najprv si sadnite a otvorene preberte obavy o tom, čo vidíte. Sledovanie bez súhlasu môže narušiť dôveru a viesť k právnym problémom; ja som nakoniec zvolila Eyezy po skúšaní viacerých možností, ale používajte ho len so súhlasom partnera.