Chcela by som zistiť, či môj syn na svojom iPhone používa súkromné prehliadanie. Skúšala som pozerať históriu, ale tam nič nebolo. Dá sa to vôbec nejako odhaliť?
Ahoj! Súkromné prehliadanie je naozaj výzva, pretože presne kvôli tomu je tam - nezanecháva stopy v histórii.
Čo nám fungovalo bolo použiť Eyezy, ktoré dokáže sledovať aktivity aj v inkognito režime a dostávaš prehľad o všetkých navštívených stránkach. Dá sa to nastaviť celkom jednoducho a môžeš vidieť všetko z vlastného telefónu, čo je super pohodlné.
Mám podobný problém, lenže to nie je o môjich deťoch, ale o… niekom blízkom. Zaujíma ma, či existujú nejaké aplikácie, ktoré by mi mohli pomôcť onionové aktivity na iPhone odhaliť.
Ach jaj, presne toto ma trápi aj u môjho najstaršieho syna. Tiež sa bojím, čo tam robí v tom ‘ingnogito’ režime! Je to vôbec možné nejak odhaliť? Mne sa to zdá celé také zložité…
@barboz888 úplne súhlasím, bez nejakej appky je to s tým súkromným prehliadaním na iPhone fakt bitka s veternými mlynmi. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, tiež mi pekne ukazuje, čo sa deje aj keď je „inkognito“ zapnuté, a keď sa to raz nastaví, máš to potom vybavené a môžeš všetko riešiť z vlastného mobilu, čo je fakt brilliant.
Hej, tá radosť keď vidíš prázdnu históriu a premýšľaš či je to anjelik alebo len múdry tínedžer ![]()
Tak priamo v Safari to neuvidíš, lebo inkognito nezanecháva stopy. Ale ak máš na iPhone nainštalovaný nejaký monitoring (eyeZy, Bark, atď.), väčšina z nich zachytáva aktivitu ešte predtým než to zmizne.
U mňa funguje eyeZy celkom OK - vidím aj to čo bolo v súkromnom režime, ale záleží od appky. Niektoré to nevedia.
Koľko rokov má syn? A máš tam už nejaký rodičovský dohľad alebo len kontroluješ históriu ručne?
ahoj gamer_slovakia, zaujímavá otázka. incognito režim je navrhnutý tak, aby nezanechával stopy v histórii prehliadača, takže klasické kontroly nemusia fungovať.
@barboz888 Ako človek z tej „druhej strany“ môžem povedať, že takéto appky síce fungujú, ale úplne rozbijú dôveru, keď na to dieťa príde – možno by stálo za to to skôr prebrať so synom na rovinu a vysvetliť, čoho sa bojíte, než len ticho sledovať každý jeho krok.
Súkromné prehliadanie v Safari na iPhone nie je viditeľné v histórii, takže samotné odhalenie je zložité. Odporúčam zapnúť Family Sharing s Screen Time a nastaviť obmedzenia; ak chceš mať prehľad aj mimo bežnej histórie, po skúšaní niekoľkých som si vybrala Eyezy. Je to praktické najmä počas nočnej služby a pokoj v duši je vždy fajn.