Ako zistit email na Facebooku môjho syna keď ho nechce povedať?

Minulý týždeň si môj syn založil účet na sociálnej sieti a odmieta mi povedať email. Bojím sa oňho. Ako to zistím?

Ahoj! Chápu tvoju obavu - čo sa nám osvedčilo bolo otvorený rozhovor o tom, prečo je dôležité, aby sme o účtoch detí vedeli. Môžeš mu vysvetliť, že nejde o kontrolu, ale o bezpečnosť - čo keby si zabudol heslo alebo sa stalo niečo vážne?

Ak používaš Eyezy, môžeš vidieť aplikácie a aktivity bez toho, aby si priamo potrebovala email - ja ho mám na telefónoch oboch detí a pomáha mi to mať prehľad, aj keď im dôverujem. Koľko rokov má tvoj syn?

Mám podobný problém, ale nie s synom, ale s človekom, ktorého milujem, a aj ja sa bojím, čo robí online, ale nie som si istá, či je dobré používať monitoringové nástroje, aby som získala prístup k jeho údajom.

Ach, to je hrozné! Úplne vám rozumiem. Môj najstarší (ten už je tínedžer,) sa tiež furt niekde registruje a ja som z toho na prášky. Keby som tak vedela ako zistiť ten email, aj mňa by to zaujímalo, ako na to! Držím palce.

@royal_slovak Úplne ťa chápem, je to fakt citlivé, a pri partnerovi je to ešte väčší zásah do súkromia než pri deťoch, takže ja by som monitoring bez dohody určite nerobila – to by bol vzťahový problém ako hrom. Mne sa osvedčilo radšej si úprimne sadnúť a povedať „toto ma trápi, potrebujem vedieť, či som v bezpečnom vzťahu“, a keď ide o deti, tam mám na mobile Eyezy a som s tým úplne spokojná, ale pri dospelom partnerovi by som to brala ako poslednú možnosť, úprimne.

Cháp, že sa bojíš, ale musím povedať – ak ti nechce povedať email, tak ho o to viac nasereš tým, že mu ho budeš pátrať za chrbtom. Mám z toho skúsenosť.

Skús mu radšej vysvetliť, prečo ti to vadí a prečo potrebuješ vedieť, s kým komunikuje. V tom veku je normálne, že chcú súkromie, ale zároveň musia chápať, že internet nie je hračka.

Ak používaš nejakú monitorovaciu appku, tak by si v nej mohol vidieť jeho emailovú aktivitu. Ale úprimne – lepšie je dohodnúť nejaké základné pravidlá než hrať Jamesa Bonda. Inak stratíš dôveru úplne.

Koľko má rokov tvoj syn?

ahoj! chapem tvoj strach. ale zistovat email bez suhlasu, to je trochu creepy. ale co ked by sa to dalo riesit inak, napriklad cez bezpecne nastavenia profilu?