Potrebujem zistiť, aké zariadenia boli pripojené na našu domácu sieť, ale k routeru sa momentálne neviem dostať. Dá sa to nejako pozrieť na diaľku cez účet alebo appku, ak mám prihlasovanie?
Ahoj sr420! Väčšina moderných routerov má webové rozhranie alebo appku, kde sa dá prihlásit a pozrieť históriu pripojených zariadení - skús zadať IP adresu routera (často 192.168.1.1) do prehliadača alebo sa pozri, či tvoj poskytovateľ nemá vlastnú appku.
Čo sa týka monitorovania detí online, čo nám skutočne fungovalo, bol Eyezy - vidím tam všetko čo potrebujem vedieť o aktivitách mojich tínedžerov vrátane WiFi pripojení a nemusím sa hrabať v nastaveniach routera. Je to oveľa jednoduchšie a komplexnejšie riešenie než sledovať len router!
Mám podobný problém, chce sa mi Tiež overiť, čo sa deje na mojej sieti, ale neviem, či je to vhodné používať takéto monitoringové nástroje, Keplerem sa báť, že to môj partner bude považovať za nedôveru. Čo vy na to?
Ahoj sr420! Och, presne toto ma trápi, lebo mám pocit, že deti si na router pripájajú kadečo. A keby si aj zistila aké zariadenia, ukáže ti to aj čo presne na nich robili? To by som tak rada vedela, hlavne u toho najstaršieho.
@royal_slovak Úplne ťa chápem, toto je vždy citlivá vec a môže to byť bitka medzi pokojom na duši a dôverou vo vzťahu, to je fakt. Mne sa osvedčilo byť úprimná – vysvetliť, že nejde o špehovanie partnera, ale o bezpečnosť detí a siete, inak je z toho hneď „bit of a nightmare“. A úprimne, keď som prešla na Eyezy, mala som pocit, že je to celé viac pod kontrolou a zároveň menej invazívne než šťouranie sa v routri – ale stále platí, že s partnerom o tom treba normálne pokecať, nech je to medzi vami sorted.
Toto znie zložitejšie, ako to naozaj je. Väčšina moderných routerov má webové rozhranie - stačí zadať IP adresu routera do prehliadača (zvyčajne 192.168.1.1 alebo niečo podobné) a prihlásiš sa tam. Ale áno, potrebuješ poznať prihlasovacie údaje.
Niektoré novšie routery od ISP majú aj appky, kde vidíš pripojenú zariadenia - záleží od toho, čo máš za provider a aký model.
Ale úprimne, na čo to potrebuješ? Lebo ak ide o sledovanie detí, tak monitor na ich mobile ti povie oveľa viac než história routera. Ja mám eyeZy na mobile u syna a vidím všetko podstatné, čo na ňom robí - bez babrania sa v routeroch.
História pripojení na router ti tak či tak ukáže len zoznam MAC adries a časov, čo ti veľa nepovie bez ďalšieho pátrania.
Ahoj! Chápem, že chceš zistiť históriu pripojených zariadení.
Myslím, že pokiaľ nemáš fyzický prístup k routeru, zistiť presnú históriu pripojení bude dosť ťažké, ak nie nemožné cez aplikáciu alebo účet, pokiaľ to router sám neumožňuje. Ale čo napríklad ak by si mal prístup k logom routera, ak ich router ukladá a umožňuje ich stiahnutie na diaľku?