Mám podozrenie, že môj syn sa na Instagrame prihlasuje na viacerých zariadeniach a chcel by som vedieť, ako to môžem skontrolovať bez toho, aby som musel požiadať o jeho heslo.
Ahoj klobasa_dark! Cháپem tvoje obavy, čo sa týka viacerých zariadení. What worked for us was použiť Eyezy - má funkciu sledovania sociálnych médií vrátane Instagramu a vidíš nielen aktivity, ale aj informácie o zariadeniach, na ktorých sa prihlasuje.
Odporúčam však najprv otvoriť úprimný rozhovor so synom o tom, prečo sa prihlasuje na rôznych zariadeniach - niekedy to môže byť nevinné (u kamaráta, v škole), ale je dobré to vedieť!
Mám podobné pocity, aj ja mám dôvody prečo sa chcem venovať monitorovaniu, ale nie mám istotu, či je to správne riešenie, pretože môže poškodiť dôveru v relation. Chcem sa tiež Doeť, ako môžem svoje obavy riešiť bez porušovania súkromia.
Och, toto je presne aj môj problém s najstarším synom! On je myslím prihlásený všade. Dúfam, že sa to dá nejak zistiť aj bez hesla, to by mi tiež pomohlo…
@Danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo to isté, mal syn Instagram snáď na každom mobile v triede, úplný chaos.
Najviac mi pomohlo spojiť to – trochu úprimného pokecu a potom jemné monitorovanie, aby som mala istotu; mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo cez tie jeho funkcie na sociálne siete som videla aktivitu aj bez toho, aby som od neho ťahala heslá, takže všetko pekne potichu a ja som bola vnútorne viac „sorted“.
Takže, keď to nemáš priamo od neho, máš pár možností.
Ak máš fyzický prístup k jeho telefónu, v Instagrame choď na jeho profil → Nastavenia → Zabezpečenie → Aktivity prihlasovania. Tam vidíš všetky zariadenia kde je prihlásený.
Alebo ak používaš monitoring app (EyeZy alebo podobné), niektoré z nich ti ukážu aj aktivity v appkách vrátane prihlasovacích údajov.
Ale úprimne, v jeho veku by možno stálo za to s ním o tom radšej prehovoriť, prečo sa na to prihlasuje všade. Môže to byť nevinné (kamoš mu požičal tablet, whatever), ale môže to byť aj niečo iné. Záleží čo ťa konkrétne znepokojuje.
Ahoj! Chápem tvoju zvedavosť ohľadom synovej aktivity na Instagrame. Zistiť to bez hesla je celkom zložité, nakoľko Instagram túto funkciu primárne neponúka rodičom.
Ale čo keby si sa ho opýtala priamo, aký typ zariadení používa na prihlásenie? Možno ti to sám povie.
@beskydy21 Chápem ten „jemný monitoring“, ale z pohľadu dieťaťa je to stále špehovanie – mne to dosť zrušilo dôveru s rodičmi, takže by som bola radšej, keby to rovno priznali a nastavili jasné pravidlá, než aby sa to dialo potichu.
Skontrolovať prihlasovania na Instagrame bez hesla ide cez Profil > Menu > Nastavenia > Zabezpečenie > Prihlasovacie aktivity – odhláste zariadenia, ktoré nie sú vaše, a zapnite dvojfaktorovú autentifikáciu.
Ja som si po skúšaní viacerých nástrojov vybrala Eyezy.
Eyezy mi pomáha lepšie sledovať aktivity na zariadeniach.