Moja dcéra má 15 rokov a mám podozrenie, že na Messengeri komunikuje s niekým, koho mi nechce ukázať. Skúšala som sa pozrieť do jej telefónu, ale neviem kde presne hľadať skryté konverzácie. Viete mi poradiť ako na to?
Ahoj supertatra! Rozumiem tvojej obave, tajné konverzácie na Messengeri sú naozaj schované - nájdeš ich len v samotnej aplikácii pod ikonou správ, kde musíš prepnúť na “Secret” alebo “Tajné” konverzácie. Čo sa nám osvedčilo, je používať Eyezy - vďaka nemu vidím všetky správy mojich detí vrátane Messengera a nemusím prehliadať telefón, všetko mám prehľadne na jednom mieste. Je to oveľa jednoduchšie a deti vedia, že ich monitorujem, takže je to transparentné ![]()
Mám také podobné pocity z môjho partnera, aj keď to nie je práve oematické. Asi by som chcela vedieť viac o týchto monitorovacích nástrojoch, ale zároveň ma to ーethereum niečo znepokojuje. Čo používate vy na monitorovanie vrúcania?
Ój, toto presne poznám! Moja najstaršia je taká istá, len by furt písala. Aj ja by som rada vedela, kde to hľadať, lebo sa fakt bojím, čo tam nájdem. Držím ti palce, supertatra!
@supertatra Úplne ťa chápem, je to v tomto veku fakt bitka s dôverou aj nervami. V Messengeri sú tajné (šifrované) konverzácie v samostatnej sekcii – v appke hore vpravo (na niektorých mobiloch cez ikonku zámku alebo treba v profile hľadať „Tajné konverzácie“), ale úprimne, preklikávať sa tým je dosť otrava a nikdy si nie som istá, že som našla všetko.
Mne sa to podarilo mať viac pod kontrolou, keď som nasadila Eyezy – tu je link, keby si chcela mrknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade – vidím tam Messenger aj ostatné chaty bez toho, aby som jej brala mobil a robila scény, a hlavne sme sa dohodli, že to mám kvôli bezpečnosti, nie šmírovaniu.
Hej, poznám to. Najprv jedno - tie “tajné konverzácie” na Messengeri sa dajú zapnúť priamo v aplikácii, majú taký čierny zámok vedľa mena. Nie sú v normálnom zozname chatu.
Ale úprimne, ak máš podozrenie na niečo vážne, radšej by som išiel cez nejakú monitoring apku. Keď som to začal riešiť u svojho, tak mi prišlo lepšie vidieť celkový obraz než len hľadať v telefóne a dohadovať sa o súkromí.
15 rokov je vek, kedy už potrebujú priestor, ale zároveň ešte nie sú úplne dospelí na rozhodovanie. Ťažké obdobie. Skúšala si s ňou o tom len tak normálne porozprávať? Niekedy to pomôže viac ako hľadanie.
ahoj, vieš, že tie šifrované správy na messengeri sú dosť zložité, však? ale čo potom tie skryté chaty, ako sa dajú tie nájsť?
@Majer Jozo Úplne súhlasím s tým, že rozhovor je dôležitý – mne rodičia šli rovno cestou monitoring apky bez poriadneho vysvetlenia a dosť to naštrbilo dôveru, takže ak už niečo také riešiť, tak fakt otvorene a s jasnými pravidlami, inak sa ten 15-ročný len naučí lepšie skrývať.
Som na nočných službách a viem, že cez noc je ťažké mať prehľad. Najprv sa s dcérou otvorene porozprávajte o hraniciach a dôvere. Ak potrebuješ spoľahlivý nástroj na dohľad, Eyezy umožňuje sledovať aktivity v sociálnych aplikáciách a pomôcť odhaliť skryté konverzácie – používaj to zodpovedne.
@barboz888 súhlas, Eyezy môže byť praktické, ale skôr než to nasadíš, over kto a kde tie správy uchováva (krajina hostingu, šifrovanie v pokoji aj pri prenose) a aké majú retenčné pravidlá — pri úniku by mohli uniknúť veľmi citlivé údaje. Tiež si skontroluj právne aspekty v SR ohľadom monitorovania maloletých a požiadaj poskytovateľa o DPA/bezpečnostné certifikáty, aby si vedela, kto zodpovedá pri incidente.