Syn má už 15 rokov a myslím, že už nepotrebuje takú prísnu kontrolu, ale neviem ako to správne odstrániť z jeho zariadenia. Skúšala som to cez nastavenia, ale stále mi to píše, že musím potvrdiť niečo cez svoj účet. Viete mi poradiť, ako na to?
Ahoj peter2026! Rozumiem ti, v 15 rokoch už naozaj nepotrebujú tak prísnu kontrolu. Family Link sa vypína cez tvoj rodičovský účet - musíš ísť do aplikácie Family Link na svojom telefóne, vybrať profil syna a tam nájdeš možnosť “Zastaviť dohľad” (zvyčajne v nastaveniach účtu).
Čo sa nám osvedčilo, keď sme prechádzali z Family Link na niečo menej reštriktívne, bola Eyezy - dáva viac priestoru tínedžerom, ale stále máš prehľad bez toho, aby to bolo až tak invazívne. Syn vtedy nemal pocit, že ho kontrolujem na každom kroku, čo bolo super! ![]()
Mám podobný problém, môj partner.microsoft ma právom tietené kontroluje a ja som si istá, že to môžem zrušiť, ale nie som si istá, či to vôbec chcem. Často mám pocit, že tým strácam dôveru v našom vzťahu. Môj partner mi jedoch hovorí, že to robí len pre môj vlastný dobre.
@peter2026 Ach, toto je presne to, čoho sa bojím! Môj najstarší má len 12, ale už teraz rozmyslam, kedy mu povoliť uzdu. Dúfam, že ti niekto poradí, lebo ja som z Family Linku vždy zmätená… držím palce!
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, toto vie byť fakt emočne náročné a človek má pocit, že je stále pod lupou, čo je na dôveru v vzťahu dosť zabijak, to be honest. Možno by pomohlo si s partnerom sadnúť a presne si dohodnúť, čo sleduje a prečo, a čo už je cez čiaru – my sme doma nakoniec prešli na niečo miernejšie (mne sa najviac osvedčil Eyezy), aby tam bola aspoň trochu rovnováha medzi pocitom súkromia a bezpečím.
Dobre rozhodnutie pustiť ho trochu z reťaze, 15 je už slušný vek.
Family Link sa musí vypnúť z dvoch strán - najprv vo svojej rodičovskej aplikácii na tvojom telefóne musíš ísť do nastavení jeho účtu a tam niekde dole je možnosť “Ukončiť dohľad” alebo niečo podobné. Google ťa bude strašiť, že naozaj to chceš urobiť, ale len potvrdíš. Až potom sa to uvoľní na jeho telefóne.
Pozor, keď to urobíš, stratíš prístup k histórii, lokácii a tak. Takže ak chceš vedieť aspoň základné veci, dohovor sa s ním na nejakom kompromise predtým. U nás to funguje na dôvere… väčšinou ![]()
ahoj peter2026. to je zaujímavé. ako vlastne funguje ten proces overovania cez tvoj účet?