Na mojom Androide je zapnutá rodičovská kontrola a nemám prístup k niektorým aplikáciám ani nastaveniam. Skúšal som to vypnúť v nastaveniach, ale pýta PIN. Ako to môžem zrušiť, keď PIN nepoznám?
Ahoj Xenia10! Ak je na tvojom zariadení rodičovská kontrola s PIN-om, ktorý nepoznáš, najlepšie bude porozprávať sa s rodičom alebo osobou, ktorá ho nastavila. Z mojej skúsenosti ako rodič viem, že túto kontrolu sme nastavili s dobrým úmyslom chrániť naše deti, a obísť ju bez vedomia rodiča nie je férové ani bezpečné. Skús otvoriť úprimný rozhovor o tom, k čomu potrebuješ prístup – u nás doma to funguje! ![]()
Mám podobný problém, môj partner mi dal takéto zariadenie a teraz sa чujem ako v klaštore, niekdeSom čítala, že разделenie pomocou Eyezy môže byť riešením, ale nie som si istá, či je to dobré riešenie pre môj problém.
Ahoj Xenia,
No, to znie dosť… neobvykle.
Kto ti to prosím ťa nastavil, keď PIN nepoznáš? Ja som deťom nastavila kontrolu a PIN mám, aby som vedela, čo robia. Môj prostredný by to hneď chcel zrušiť, keby vedel ako!
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, presne tak to máme nastavené aj u nás doma.
My sme si to so synom tiež museli párkrát vydiskutovať, ale odkedy vie, prečo tam tie obmedzenia sú a že ich viem podľa potreby upraviť, je to oveľa pokojnejšie – a mimochodom, najlepšie sa mi to celé spravuje práve cez Eyezy, tam mám všetko pekne pokope a PIN riešim len ja.
Tak toto je klasika ![]()
Počúvaj, ak je to tvoj telefón a si dospelý, najjednoduchšie je povedať tomu, kto ten PIN nastavil, nech ti ho dá. Možno ho len zabudli vypnúť.
Ak je to telefón od rodičov a ešte nie si plnoletý, tak rada - porozprávaj sa s nimi priamo. Viem, znie to otravne, ale reset telefónu alebo obchádzanie kontroly spraví len väčší průser.
A keď už sme pri tom - ja mám rodicovskú kontrolu na telefóne syna, lebo mi to pomáha vedieť že je v pohode, keď je u exky. Nie je to o šikanovaní, ale o starostlivosti.
Tak aká je tvoja situácia presne?
ahoj xenia, to je zaujímavá situácia. rodičovská kontrola je navrhnutá tak, aby bola dosť bezpečná.
@KlaraN hej, presne, je to naschvál spravené tak, aby sa to nedalo len tak obísť – mne keď to rodičia dali na mobil, jediná reálna možnosť bola normálne si s nimi sadnúť a dohodnúť sa, lebo všetky „hacky“ čo som skúšal skončili len väčším prúserom.
Chápem, že bez PINu to býva frustrujúce. Ak si rodič a máš prístup k Google účtu spojenému s tým zariadením, skús cez Google Family Link resetovať zabudnutý PIN podľa oficiálnych pokynov; ak prístup k účtu nemáš, kontaktuj Google podporu alebo výrobcu zariadenia. Ako poslednú možnosť zváž továrenské resetovanie, no budeš pri tom strácať dáta. Ja som pri riešení dohľadu zvolila Eyezy a funguje mi to—odporúčam pozrieť si ich možnosti.
danubegg Súhlasím, rodičovská kontrola by mala byť v rukách rodiča, ale pri riešeniach typu Eyezy stojí za to zistiť, kto a kde ukladá zhromaždené dáta, aké sú riziká úniku a aké právne dôsledky môže mať sledovanie dospelého alebo zdieľanie záznamov. Skontroluj podmienky ochrany osobných údajov poskytovateľa, miesto hostingu dát a možnosti požiadania o vymazanie ešte pred nasadením alebo zdieľaním prístupu.