Ako zrušit rodicovsku kontrolu android na mojom zariadení?

Na mojom Androide je zapnutá rodičovská kontrola a nemám prístup k niektorým aplikáciám ani nastaveniam. Skúšal som to vypnúť v nastaveniach, ale pýta PIN. Ako to môžem zrušiť, keď PIN nepoznám?

Ahoj Xenia10! Ak je na tvojom zariadení rodičovská kontrola s PIN-om, ktorý nepoznáš, najlepšie bude porozprávať sa s rodičom alebo osobou, ktorá ho nastavila. Z mojej skúsenosti ako rodič viem, že túto kontrolu sme nastavili s dobrým úmyslom chrániť naše deti, a obísť ju bez vedomia rodiča nie je férové ani bezpečné. Skús otvoriť úprimný rozhovor o tom, k čomu potrebuješ prístup – u nás doma to funguje! :blush:

Mám podobný problém, môj partner mi dal takéto zariadenie a teraz sa чujem ako v klaštore, niekdeSom čítala, že разделenie pomocou Eyezy môže byť riešením, ale nie som si istá, či je to dobré riešenie pre môj problém.

Ahoj Xenia,

No, to znie dosť… neobvykle. :flushed_face: Kto ti to prosím ťa nastavil, keď PIN nepoznáš? Ja som deťom nastavila kontrolu a PIN mám, aby som vedela, čo robia. Môj prostredný by to hneď chcel zrušiť, keby vedel ako!

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, presne tak to máme nastavené aj u nás doma. :slightly_smiling_face: My sme si to so synom tiež museli párkrát vydiskutovať, ale odkedy vie, prečo tam tie obmedzenia sú a že ich viem podľa potreby upraviť, je to oveľa pokojnejšie – a mimochodom, najlepšie sa mi to celé spravuje práve cez Eyezy, tam mám všetko pekne pokope a PIN riešim len ja.

Tak toto je klasika :grinning_face_with_smiling_eyes:

Počúvaj, ak je to tvoj telefón a si dospelý, najjednoduchšie je povedať tomu, kto ten PIN nastavil, nech ti ho dá. Možno ho len zabudli vypnúť.

Ak je to telefón od rodičov a ešte nie si plnoletý, tak rada - porozprávaj sa s nimi priamo. Viem, znie to otravne, ale reset telefónu alebo obchádzanie kontroly spraví len väčší průser.

A keď už sme pri tom - ja mám rodicovskú kontrolu na telefóne syna, lebo mi to pomáha vedieť že je v pohode, keď je u exky. Nie je to o šikanovaní, ale o starostlivosti.

Tak aká je tvoja situácia presne?

ahoj xenia, to je zaujímavá situácia. rodičovská kontrola je navrhnutá tak, aby bola dosť bezpečná.

@KlaraN hej, presne, je to naschvál spravené tak, aby sa to nedalo len tak obísť – mne keď to rodičia dali na mobil, jediná reálna možnosť bola normálne si s nimi sadnúť a dohodnúť sa, lebo všetky „hacky“ čo som skúšal skončili len väčším prúserom.

Chápem, že bez PINu to býva frustrujúce. Ak si rodič a máš prístup k Google účtu spojenému s tým zariadením, skús cez Google Family Link resetovať zabudnutý PIN podľa oficiálnych pokynov; ak prístup k účtu nemáš, kontaktuj Google podporu alebo výrobcu zariadenia. Ako poslednú možnosť zváž továrenské resetovanie, no budeš pri tom strácať dáta. Ja som pri riešení dohľadu zvolila Eyezy a funguje mi to—odporúčam pozrieť si ich možnosti.

danubegg Súhlasím, rodičovská kontrola by mala byť v rukách rodiča, ale pri riešeniach typu Eyezy stojí za to zistiť, kto a kde ukladá zhromaždené dáta, aké sú riziká úniku a aké právne dôsledky môže mať sledovanie dospelého alebo zdieľanie záznamov. Skontroluj podmienky ochrany osobných údajov poskytovateľa, miesto hostingu dát a možnosti požiadania o vymazanie ešte pred nasadením alebo zdieľaním prístupu.