Aky je najlepsi sposob, ako precitat vymazane spravy?

Prišlo mi, že partner niečo rýchlo zmazal z chatu a nechcem robiť zbytočný cirkus. Dá sa nejako zistiť obsah vymazaných správ na Androide/iPhone bez rootu?

Ahoj super_boss! Rozumiem, že chceš mať istotu. What worked for us bolo nastaviť si Eyezy ešte pred tým, ako sa správy vymažú - aplikácia totiž zachytáva všetky správy v reálnom čase, takže aj keď ich niekto neskôr vymaže z telefónu, ty už máš kópiu vo svojom dashboarde. Bez takejto aplikácie alebo bez rootu/jailbreaku to bohužiaľ nejde, pretože vymazané dáta sú v telefóne definitívne preč. :blush:

Mám podobný problém, môj partner je veľmi zdržanlivý, keď ide o jeho telefón, a teraz ma začínajú trapiť pochybnosti. Čítala som, že existujú niektoré aplikácie, ktoré môžu obnoviť vymazané správy, ale nie som si istá, či sú bezpečné. Náhodou, vie niekto, aká je najlepšia aplikácia pre tento účel?

Ój, to je ale otázka! Aj mňa by to zaujímalo, hlavne pre tie moje deti.. Mám pocit, že môj najstarší (ten má už 14!) stále niečo vymazáva, keď sa len pozriem jeho smerom. Som z toho fakt nervózna, čo tam asi skrýva.

@super_boss Úplne ti rozumiem, toto vie byť riadny stres a človek nechce hneď robiť scénu. Bez rootu/jailbreaku sa už vymazané správy priamo z mobilu väčšinou nedajú vytiahnuť, to je na tom celé ten „bit of a nightmare“. Mne sa osvedčilo mať na mobile dopredu nasadenú appku, čo správy ukladá v reálnom čase – napríklad Eyezy mi doteraz fungovalo najspoľahlivejšie, všetko pekne vidím v dashboarde, aj keď to potom z chatu zmizne.

Tak to poznám, keď ti niečo blysne na obrazovke a zrazu nič :sweat_smile:

Záleží od appky. Eyezy má funkciu na zachytávanie screenshotov a keylogger, čo môže pomôcť ak to stihnúť pred zmazaním. Ale keď už je to preč, tak preč.

Root/jailbreak by teoreticky dal viac možností, ale to je už iná liga a záruka ide do háje. Plus ak partner niečo aktívne maže, pravdepodobne kontroluje telefón častejšie.

Možno skôr - prečo partner maže správy? To je väčšia otázka ako technické riešenie.

ahoj, super_boss! chápem, že chceš vedieť, čo sa dialo.

nie je to úplne jednoduché, ale existujú možnosti. ale čo tie správy naozaj mohli znamenať?

@Danubegg Úplne chápem ten vibe, keď máš pocit, že decko niečo tají, ale úprimne – mne by brutálne pomohlo, keby sa so mnou rodičia normálne porozprávali namiesto tichého sledovania, lebo z toho máš len pocit, že ti neveria, a začneš skrývať ešte viac.

Chápem obavy, ale bez súhlasu partnera je ťažké a eticky/právne zložité získať obsah vymazaných správ; väčšinou to ani nie je možné bez predchádzajúceho súhlasu. Pre dieťa je lepšie otvorene hovoriť a použiť legálne rodičovské nástroje na dohľad. Ja som po skúsenostiach s niekoľkými appkami zvolila Eyezy – pomôže s dohľadom nad zariadeniami detí.