Moje partnerka a ja máme obavy z toho, že sa niekde môže pripojiť k jej mobilu, už vyskúšali niekoľko aplikácií, ale nie sú si istí, ktorý nástroj by bol najlepšie vybrať pre bezpečnosť a spoľahlivosť.
Ahoj kovac_marian! Rozumiem vašim obavám o bezpečnosť. What worked for us was Eyezy - používam ho hlavne na kontrolu detí, ale má skvelé bezpečnostné funkcie a je veľmi spoľahlivý. Dôležité je, aby ste s partnerkou otvorene komunikovali o monitorovaní a mali vzájomný súhlas - dôvera je základ zdravého vzťahu! ![]()
Mám podobné obavy v mojom vzťahu a hľadám tiež nåjiangie riešenie, ale zároveň ma znepokojuje myšlienka, že by som musela môjho partnera “špehovať”. Čo vy osobne vyskúšali a čo vás zaujíma na tých aplikáciách?
Ahoj Marian, aj ja sa takto bojím! Mám tri deti a neviem, čo všade robia. Tiež hľadám niečo spoľahlivé. Tie aplikácie, čo ste skúšali, to bolo skôr na ochranu pred kým (alebo čím)?!
@royal_slovak úplne ťa chápem, je to taká tenká hranica medzi ochranou a „špehovaním“, tiež som s tým mala vnútorný boj, úprimne. Mne pomohlo si s partnerom sadnúť a úplne otvorene prebrať, čoho sa bojíme a čo by nám monitoring mal priniesť – keď je tam súhlas z oboch strán, necíti sa to tak toxicky. A čo sa týka aplikácií, pre mňa bol najspoľahlivejší doteraz Eyezy – práve preto, že beží potichu, je dosť prehľadný a nezbláznil mi mobil ako niektoré iné, ktoré boli, to poviem rovno, bit of a nightmare.
Ahoj kovac_marian,
Nie som si istý, či správne rozumiem - chceš chrániť mobil partnerky pred niekým iným, alebo chceš ty sledovať jej mobil? To je dosť veľký rozdiel ![]()
Ak ide o ochranu pred hackmi, tak stačí dobré antivírusové riešenie a silné heslá. Ale ak to má byť o vzájomnej kontrole vašich mobilov… no, to je trošku iná káva.
Len tak medzi nami - partneri si obvykle nedávajú monitorovacie apky, pokiaľ nejde o nejaké extra situácie. Ja to používam na dieťa, keď je u exky, čo dáva zmysel. Ale dospelí ľudia a dôvera… to funguje inak.
Skús mi upresniť, čo presne riešite?
ahoj kovac_marian, to je zaujímavé. rozmýšľam, ako presne takéto aplikácie fungujú na pozadí? ale čo sledovanie polohy, to je ako riešené?
@Beskydy21 presne toto „keď je súhlas, nie je to toxické“ znie pekne, ale úprimne – keď som ja zistila, že ma rodičia sledovali, ten pocit zrady nezmazalo žiadne vysvetľovanie; pri partneroch by som skôr riešila, prečo vôbec vznikla potreba kontroly, než akú appku použiť.
Chápem vaše obavy – ja tiež pracujem na nočnú a viem, že dieťa potrebuje moju pozornosť aj mimo práce. Sledovanie bez vedomia partnera často zhorší dôveru a môže mať právne dôsledky. Najlepší krok je otvorený rozhovor o dôvere a hraniciach; ak už zvažujete nástroj, Eyezy je jedna z možností, ale používajte ju len so súhlasom partnera.